• 8.843.737 stemmen

Alternatieve titel: Malibu

Geregisseerd door: Chester M. Franklin en Edwin L. Marin

Met onder meer: Jean Parker, Russell Hardie en Samuel S. Hinds

Plot Sequoia

"MOUNTAIN LION Becomes A Forest Hero! DEER Becomes an AVENGING KILLER!"

Toni woont bij haar vader, schrijver Matthew Martin, in de Sequoia bossen in Californië. Tijdens een wandeling vindt ze een poema genaamd Gato, en een hert genaamd Malibu, beiden jonkies. Ze neemt de twee naar huis. De drie worden vrienden, wat het evenwicht van de natuurwetten verstoort. Na een paar jaar verlaten Toni en Matthew het bos en Gato en Malibu keren terug in de wildernis. Ze doen wat poema's en herten moeten doen, maar ze zijn nog altijd vriendelijk tegen elkaar. Als Toni en Matthew terugkeren, komen ze erachter dat de dieren in het gebied uitsterven vanwege de jacht en de boomkappingen.

Toni Martin

Matthew Martin

Forest Ranger (onvermeld)

Forest Ranger Pete (onvermeld)

Forest Ranger (onvermeld)

avatar van lowhusky

lowhusky

Moet ik dringend zien, wat helaas bijna onmogelijk is denk ik. Voor filmkenners de beste film van Jean Parker. Wat is er in vredesnaam met deze film gebeurd?

Helemaal niks op internet te vinden, alleen wat kleine informatie, en plaatjes zijn onvindbaar. DVD/VHS/kopies van de film zijn er dus misschien niet meer. Misschien heeft Channel 7 een print want die heeft de film in de jaren 50' uitgezonden. op ebay is wat maar dat ligt in amerika.

Bij een Jean Parker biografie:

"Most of her starring pictures for MGM were either programmers or quickies, with the exception of Sequoia (1934), a bucolic story that was quite popular with audiences the world over. In fact, the film was such a big hit (earning more than US$1 million in worldwide rentals, a remarkable sum at the time) that it was rereleased in the early 1950s."

Ik snap dan niet dat deze film zoek is geraakt.