• 9.111.362 stemmen

Geregisseerd door: Marino Girolami

Met onder meer: Ennio Girolami, Franco Franchi en Ciccio Ingrassia

Gesproken taal: Italiaans

Plot Veneri al Sole

Drie humoristische verhalen: 1) Een mooi meisje vraagt de hulp van een verslaggever om een geheimzinnige zwarte aktetas terug te krijgen, die tekeningen van heel modieuze kledij bevat. 2) Een Siciliaanse bediende probeert tot elke prijs zijn werkgever te helpen maar maakt er een hopeloze knoeiboel van. 3) Een schuwe jongeman beweert, met behulp van een boek en van zijn vaders raad, een acteur, een danser of een sportkampioen te worden om mooie meisjes te verleiden... maar vindt de ware liefde wanneer hij in het ziekenhuis opgenomen moet worden na zijn onhandig geklungel.

logo tmdbimage

Mario Giorgetti (segment "Intrigo al mare")

Jenny (segment "Intrigo al mare")

Bevilacqua (segment "Intrigo al mare")

Oreste (segment "Intrigo al mare")

Jimmy (segment "Intrigo al mare")

The commissioner (segment "Intrigo al mare")

(segment "Intrigo al mare")

Biagetti, policeman (segment "Intrigo al mare")

Francesco Macrì (segment "Una domenica a Fregene")

Francesco Pattané (segment "Una domenica a Fregene")

Ze bestonden toen bij de duizenden : episodenkomedies all'italiana...meestal te genieten als sfeerbeeld van een vervolgen gouden tijdperk- of althans die illusie wekkend-, maar ook dit genre is gezegend met de nodige zinloze kalkoenen die absoluut niet meer te vreten zijn. Hoewel mijn 2 helden Franco en Ciccio hier opdraven, behoort deze prent helaas tot die categorie.

Weinig verrassend : de regisseur was immers nulliteit Marino Girolami, die helaas itt zijn zoon geen Tarantino heeft ter ironische opwaardering. Die zoon trouwens hier ook bij betrokken : verzorgde de chaotische editing. Had toen geloof ik zelf nog geen film geregisseerd. Niet alleen Enzo ( Castellari, voor wie het nog niet begreep ) maar ook andere zoon Enio mocht hier een bijdrage leveren en wel als protagonist in de eerste episode. Score- niet te denderend- van Savina, en scenario van onder anderen Carpi. Vreemd, want die maakte later toch zgn. serieuze films als regisseur.

Hoe dan ook, deze film wil maar niet sfeervol worden dankzij ongeinspireerde regie en bijna afwezigheid van production values, zeer goedkope fotografie ook. Dit ondanks het bomvolle sixties strand- natuurlijk geensceneerd vol: wederom werd de fat and the ugly verzocht een eindje op te rotten. De enige redeeming qualities zijn dan ook de sixties babes die we voortdurend zien rondparaderen. Grote namen op dat gebied hier echter afwezig.

Gekendste waarschijnlijk Gloria Paul , danseresje van origine en dat is haar heerlijke lichaam wel af te zien ! Een lichaam dat we in bikini en lingerie mogen bewonderen in de eerste episode waar we ook Girolami jr. en d'orsi aantreffen, alsmede beroepslelijkerd delle Piane- coryfee in het genre die immers al in de eerste vakantiefilmpjes van de fifties zat.

Om de aanwezigheid van Paul dan nog het meest te genieten van de 3 episodes, die allen te lang doorgaan en vrijwel nergens om te lachen zijn. Ook niet het tweede deel met Franco en Ciccio op het strand, en al helemaal niet het derde met Vianello als 40 year old virgin die een Casanova tracht te worden. Soort jaren vijftig debiele kluchtigheid ontsiert alle episodes.

Dan ook voor de meest fervente tifosi van dit soort spul, maar niet uitgebracht op DVD bij mijn weten.

Toch is het spijtig dat de stem die hier ooit stond, verwijderd is. Zou u die kunnen terugplaatsen ?