• 8.902.148 stemmen

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Karl Zwicky

Met onder meer: John Doyle, Nicola Bartlett en Ray Barrett

Plot Contagion

"There's no escape from the"

Een makelaar wordt naar een vervallen huis gelokt door een mooie blondine. Hij denkt dat hij daar zijn vleselijke lusten kan botvieren. Wat hij echter niet weet is dat er iets op hem wacht...

avatar van stephan73

stephan73

Deze obscure Australische horrorfilm wordt door de Psychotronic Video Guide vergeleken met The Shining. Ik kan daar enigzins inkomen, maar de kwaliteiten van een Kubrick worden toch echt wel gemist.

Een makelaar wordt gevraagd om een huis te bekijken. Onderweg ziet hij dat een vrouw wordt aangevallen, en hij besluit te helpen. Als ook hij wordt aangevallen, blijft hij zwaargewond achter. Wanneer een vrouw hem helpt, brengt ze hem naar het huis waar zij, samen met nog een vrouw en een man, woont.

Daar krijgt de makelaar te horen hoe hij in één klap veel geld kan verdienen, maar dan moet hij wel over lijken gaan... letterlijk.

Meer kan er niet over het verhaal verteld worden, zonder de hele film weg te geven.

De film begint erg traag, maar weet je toch te boeien. In de laatste 25 minuten gaat het tempo flink omhoog en zijn er zelfs enkele bloederige scenes te zien.

Contagion is zeker een leuke film!

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Vreemde, bijna surrealistische horrorfilm die me wel anderhalf uur in de ban hield. De film begint vrij conventioneel, maar na een kwartier is er een vreemde wending. Het einde is voor intepretatie vatbaar, maar ik vond het wel geslaagd.

Australie heeft wel meer goede horrorfilms voortgebracht en dit is alvast een zeer degelijk voorbeeld.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

En dan hebben we hier de Australische geheimtip ... mmm maar hier moeten we wel een vervelende eerste film-helft door, maar toegeven in de tweede helft begint het allemaal wat meer focus en tempo te krijgen.

Helaas maak je met een voor de helft goede film niet echt indruk op ondergetekende en verdwijnen we hier ook weer op de grote middelmatige horrorhoop.

avatar van perceived

perceived

Best oké. Grootste deel is (inderdaad) nogal langdradig. Het sfeertje is echter prima en sleepte me daar wel doorheen. Laatste half uurtje gaat het los... Geen geweldig, maar zeker een genietbaar filmpje!