• 8.899.144 stemmen

Storia di una Monaca di Clausura (1973)

Alternatieve titels: De Non en Haar Duivel / Story of a Cloistered Nun / Diary of a Cloistered Nun / Unholy Convent / Une Histoire du 17ème Siècle / Der Nonnenspiegel

Oorsprong: Italië / Frankrijk / West-Duitsland

Geregisseerd door: Domenico Paolella

Met onder meer: Catherine Spaak, Suzy Kendall en Eleonora Giorgi

Gesproken taal: Italiaans

Releasedatum: 11 september 1975

Plot Storia di una Monaca di Clausura

Een jonge vrouw, die bij haar geboorte al beloofd is aan de zoon van een invloedrijke familie, wordt verliefd op een andere man. Als ze haar geliefde niet wil opgeven, wordt ze door haar ouders naar een nonnenklooster gestuurd. Het leven in het nonnenklooster wordt haar niet makkelijk gemaakt, maar desondanks probeert ze vol te houden in de hoop haar geliefde ooit weer terug te zien.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

• 20982 berichten

Kennelijk gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. De film wordt gelabeld als nunsploitation en dat klopt ook wel maar het blijkt eigenlijk allemaal nog wel mee te vallen. Er zijn niet zo veel naakstcènes en we krijgen 2 lijfstraffen die ook niet erg expliciet zijn. Neen voor bloot, seks en geweld hoef je deze film niet te kijken. Als drama is de film wel geslaagd en je realiseert je als kijker hoe dwaas de mensen destijds waren: een huwelijk al vastleggen terwijl de kinderen nog baby's zijn, je dochter naar het klooster sturen omdat ze uiteindelijk op een andere man verliefd is geworden dan hun keuze, de geloften van het klooster van onder andere kuisheid die met een korreltje zout moeten worden genomen. Nogmaals wie hoopt dat de film een festijn is van lesbische liefde zal bedrogen uitkomen. Je zal het vooral met suggestie moeten doen. De film is boeiend en verveelt geen moment maar als liefhebber hoopte ik toch op iets pittigers en explicieters zeker omdat het verhaal uiteindelijk niet zo bijzonder is althans naar mijn mening. Ok ik geef toe ik had op wat meer lesbische uitspattingen gehoopt on screen.

avatar van Noodless

Noodless

Mooi verwoord alexspyforever....kan er maar weinig aan toe voegen, vond het een degelijke film die ik ook wat pittiger had verwacht. Eleonora Giorgi, die Carmela Simoni speelt, mag er zeker wezen.

Op een bepaald moment ook volledig te bewonderen. Maar zoals alexspyforever al zei, verwacht niet teveel naaktscènes. 6/10

avatar van Fransman

Fransman

• 2097 stemmen

alexspyforever schreef:

Ok ik geef toe ik had op wat meer lesbische uitspattingen gehoopt on screen.

Nou, Benedetta dan maar hè...