• 8.902.194 stemmen

Geregisseerd door: Semyon Aranovich

Met onder meer: Rodion Nakhapetov, Aleksei Zharkov en Andrei Boltnev

Gesproken taal: Russisch

Plot Torpedonostsy

Film gaat over de Sovjet soldaten op de Baltische zee in 1944 en de vrouwen die ze ontmoeten of verliezen. De oorlog eist aan de ene kant zijn tol als kameraden sneuvelen in de strijd. Aan de andere kant zijn ook de persoonlijke relaties vaak tragisch. Net nadat Bepolrov gewond is geraakt, ontdekt hij dat zijn vrouw een ander heeft. Als Gavrilov zijn zoontje ontmoet twijfelt hij of zijn zoon wel van hemzelf is. En net nadat Cherepovets een romance begint met Maria, sterft ze door een oorlogshandeling. Tijd om lang bij hun problemen stil te staan hebben de soldaten echter niet, want ze zullen snel weer de strijd aan moeten gaan.

avatar van armand 1

armand 1

Deze film is de moete waard om naar tekijken hoe de russen met oude vliegtuigen in deze 2de W.o. vechten, een zeer mooie film.

avatar van Timmy757

Timmy757

Klinkt zéér intressant!

avatar van knusse stoel

knusse stoel

In deze film zie je de acties van de Sovjet-torpedobommenwerpers boven de Barentszzee.

De meedogenloze gruwel van oorlog en kou van de noordelijke zee is goed voelbaar in deze film.

Je ziet in deze film goed waarom een ​​torpedobommenwerper meestal slechts drie gevechtsvluchten maakte in een 'leven' als vliegtuig. Ze zijn echt op leeftijd en worden bij wijze van spreken met draadjes bijeen gehouden.

De piloten (militairen) zijn net als in China zeer gedisciplineerd, soms zelf, vind ik, zelfs gedresseerd. Men reageert vaak 'robotachtig'. Er is uitstekend gebruik gemaakt van prachtige luchtfilmopnames.

Een mooie film die ik graag waardeer met een kleine 8!