• 9.374.429 stemmen

Geregisseerd door: Jean Herman

Met onder meer: Alain Delon, Mireille Darc en Georges Rouquier

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Jeff

Een groep overvallers heeft een succesvolle buit aan juwelen binnengehaald. Zoals afgesproken wachten zij op een onderduikadres op hun baas Jeff, zodat alles eerlijk verdeeld wordt. Maar Jeff komt niet opdagen en één van de overvallers probeert de anderen er van te overtuigen dat ze zijn verraden en moeten vluchten voor het te laat is. Laurent, een andere overvaller, houdt het vertrouwen in Jeff en gaat, met diens maitresse Eva, naar hem op zoek.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Nog zo'n film die ik al jaren zoek!

avatar van Lakte

Lakte

Gister deze bijzondere film eindelijk voor het eerste gezien. Hij is helaas nergens ter wereld ooit op DVD uitgebracht ik denk ivm een rechtenkwestie. Heb een Duitse VHS versie gezien die gelukkig wel gewoon Frans gesproken was en zelf voorzien van Nederlandse ondertiteling. De kwaliteit was wel aardig.

Ik dacht eerst altijd dat Delon Jeff speelde maar Delon speelt een soort van hulpje van Jeff die later de boel blijkt de bedonderen en dan gaat Delon uitzoeken hoe het allemaal zit. Leuk om Delon samen met Mireille Darc te zien.

Bijzondere film maar helaas geen hoogstandje. Het einde is dan wel weer erg goed. Er gebeurt iets waar Delon het beste in is!

Henri Charrière oftewel de schrijver van het boek Papillon en waar ook de film Papillon met Steve McQueen over gaat heeft ook een klein rolletje in deze film, erg leuk om de echte Papillon eens te zien.

avatar van 93.9

93.9

Wat een uitstekend acteur is Delon toch!

De filmposter van deze film laat de toestand van Delon op het eind zien.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

idd, en ook in de buurt van het station en achter het stadhuis!