• 9.372.468 stemmen

Genre: Documentaire / Biografie

Geregisseerd door: Jonathan Hock

Met onder meer: Dwight Howard, Jay-Z en Derek Jeter

Plot Through the Fire

Deze documentaire gaat over over de "Coney-Island basketbal-ster", Sebastian Telfair, beginnend van Lincoln High School opklimmend als professional naar de NBA.

avatar van funkdoc

funkdoc

net de docu gezien op Youtube in degelijke kwaliteit. Een must voor elke basketbalfan, een van de beste sportdocu's die ik al gezien heb. Ongelooflijk.

Hoewel Bassy nog steeds zijn plek niet heeft gevonden in de NBA, kun je niet anders dan respect hebben voor zijn talenten en zijn struggle in Coney Island. Als een jongeman van 18 jaar het maakt in de ghetto, kan zijn familie eindelijk een leven opbouwen en gaat de hele buurt letterlijk crazy. Vooral die factor speelt een grote emotionele rol in de film. Bovendien is het hele 'ik ben arm en ik woon in de ghetto en probeer eruit te geraken'-gedoe niet cliché, maar oprecht en realistisch gebracht.

schitterend werk

avatar van Pistons

Pistons

Heerlijke basketball documentaire die net als Hoop Dreams handelt over de wereld van een jonge man die zijn droom van het spelen in de NBA najaagt, in dit geval de memorabele Sebastian Telfair met de eeuwige lach op zijn gezicht.

Deze docu richt zich echter meer op de commerciële (de verplichtingen van een aanstaande professional), sportieve (heerlijke actiescènes die de talenten van Sebastian showcasen) en mentale (hoe beïnvloedt het aanstaande sterrendom zijn karakter?) kanten, en gebruikt de privésituatie als side information, waarmee het ook een overziende blik biedt op het hele proces van NBA-prof worden.