• 9.370.314 stemmen

L'Infermiera nella Corsia dei Militari (1980)

Komedie | 89 minuten

Genre: Komedie

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Mariano Laurenti

Met onder meer: Nadia Cassini, Lino Banfi en Paolo Giusti

Gesproken taal: Italiaans

Plot L'Infermiera nella Corsia dei Militari

In een psychiatrische kliniek voor soldaten arriveert een nieuwe verpleegster die de harten van zowel de patiënten als de directeur sneller doet kloppen. Het is voor haar niet makkelijk met de zieken om te gaan. Enkele bekende generaals zijn helemaal gek geworden en geloven dat zij nog steeds op het slachtveld staan. In werkelijkheid is de zuster echter een zangeres, die omwille van haar manager de militaire kliniek is binnengekomen om gestolen goederen terug te krijgen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Grazia Mancini

Prof. Amedeo La Russa

Prof. Santarelli

Sister Fulgenzia

Cavalier Galeazzo Gedeoni

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Er bestaan er gelukkig veel van : sex comedies met Nadia Cassini ....1 van de talloze gekende gezichten/ tieten/ reten die hier opdraaft in een deel uit de officieuze infermierasaga, ooit begonnen met Andress, en ons tracterend op alle vertrouwde vulgariteiten en stupiditeiten waar het genre patent op heeft.

Hoewel dus de eponieme heldin moeten we zeggen dat de eigenlijke ( anti ) held van het verhaal nog maar eens Banfi is als de chef van het militaire dolhuis, briljant bezig in 1 van zijn beste genrerollen. Niet de enige film ook waarin hij getrouwd blijkt te zijn met niemand minder dan Nieves Navarro aan de vooravond van haar pornocarrière, en niet alleen zij : ook Schubert draaft hier op, zij het slechts 1 keer naakt. Navarro is het die hier het meeste naakt levert en ook de enige die FF nude is te zien meermaals, maar dat komt omdat ze door een Chinees drankje geleverd door hubby nympho is geworden en het doet met iedereen- behalve Banfi zelf- onder wie de vadsige, mongoloide delivery boy en n.b. Alvaro Vitali, hier een schilder met Maradonapruik op zijn kop. Neen, hij gaat niet naakt.

Cassini laat hier vooral haar goddelijke reet- sterkste punt ook- zien en af en toe haar tieten, Vitali en Banfi helpen haar een handje door haar om de 5 minuten aan te randen. Helaas toont Cassini hier tevens een wat minder sterk punt : haar stem. Ze doet een "Guidaatje "door in een disco een afschuwelijk nummer ten gehore te brengen in eighties legwarmers en begeleid door 4 zeiknichten in American football outfits. Doorspoelen dus. Dat geldt niet voor de verplichte slomo soft focus droomsequentie waarin Banfi achter de goddelijke reet van Cassini die halfnaakt door de natuur dartelt aanrent.

Door al dat geweld zou je bijna vergeten dat ook ex- miss Italy Carmen Russo hier opdraaft en geheel naakt gaat, 1 hand voor haar vagijn houdend terwijl de rest van haar volmaakte, weelderige lichaam valt te bewonderen. Te weinig en te laat echter : komt pas tegen het eind in beeld. Een serieuze faux pas wat dat betreft van genreveteraan Laurenti, die het als gebruikelijk allemaal uitschreef met Milizia.

Toch 1 van de betere sex comedies imho, acquired taste verder maar dat lijkt me sowieso duidelijk. Wie hier heeft de Hollandse VHS, en waarom is hier niet op gestemd ?