• 9.371.611 stemmen

Geregisseerd door: Sacha Guitry

Met onder meer: Sacha Guitry, Pauline Carton en Lana Marconi

Gesproken taal: Frans

Plot Aux Deux Colombes

Maître Jean-Pierre Walter en Angèle, zijn bediende, zijn vrienden en geliefden. Op een dag maken ze kennis met de wulpse Christine en hun relatie lijkt op de klippen te lopen, juist omdat ze beide een verhouding met Christine aangaan...

Maître Jean-Pierre Walter

Marie-Thérèse, sa femme actuelle

Marie-Jeanne, sa première femme

Angèle, sa bonne

Charles, son valet

La grande-duchesse Christine

Hahaha, dhr. Stinissen is weer aan het fabuleren geslagen. Dacht waarschijnlijk dat toch niemand deze film ooit zou zien laat staan er commentaar op zou geven. Ach, ik begrijp dat ook wel. Ik zou gewoon films verzinnen met gegevens en al als ik voor MM werkte.

Ter zake: tamelijk briljante Lubitschiaanse komedie over een vent en zijn 2 vrouwen die toevallig ook zussen zijn en waarvan er eentje dood is..of niet. 100% Toneelmatig en zich dat bewust, spelend in 1 vertrek en louter bestaande uit dialoog, vrijwel geen close ups of camerabewegingen van welke vorm ook. Maar als de dialogen zo goed zijn zie ik het door de vingers. Qua luchthartigheid trouwens ietwat een fremdkörper voor de Guitry van na de oorlog.

Wat ik minder door de vingers zie is het optreden van mevr. Guitry-Marconi, die in feite Guitry's kleindochter had kunnen zijn. Dat interesseert me verder niet, wel dat haar rol hier eigenlijk overbodig is.

ps: als een Iraanse film heel erg meta, intelligent en high brow is wanneer hij begint met de casting, waarom zou het bij een film uit de jaren 40 dan oubollig zijn? De buffs mogen het weten.