• 9.372.347 stemmen

Karaula (2006)

Komedie / Drama | 94 minuten

Genre: Komedie / Drama

Alternatieve titel: The Border Post

Oorsprong: Kroatië / Servië / Verenigd Koninkrijk / Slovenië / Macedonië / Bosnië-Herzegovina / Hongarije / Oostenrijk

Geregisseerd door: Rajko Grlic

Met onder meer: Sergej Trifunović en Emir Hadzihafizbegovic

Gesproken taal: Bosnisch, Kroatisch en Servisch

Plot Karaula

De film speelt zich af aan de Joegoslavische, Albanese grens waar drie militairen gestationeerd zijn en bijna aan het eind van hun dienst zijn. De altijd dronken en gefrustreerde sergeant Safet Pasic krijgt na een diagnose van een militaire arts te horen dat hij een geslachtsziekte heeft. Hij durft daarmee niet thuis bij zijn vrouw te komen, en ondertussen roept hij op tot de hoogste staat van paraatheid bij de Albanese grens, omdat hij zegt dat de Albanezen zich groeperen op de grens en dus een oorlog voorbereiden, wat volstrekt onwaar is. De militairen moeten zich intussen ingraven en veel voorbereidingen treffen voor de Albanese aanval.

avatar van basketballerke

basketballerke

Ik heb hem zelf nog niet gezien, maar dat komt omdat mijn ouders hem in Bosnie hebben gekocht en daarom is hij alleen in die taal, maar ik ga hem zelf zeker zien.

ps: eerste stem is van mijn ouders.(voorlopig)

avatar van Justice4All

Justice4All

te zien in "Film by The Sea festival" van 20 t/m 23 september 2007

avatar van gauke

gauke

Een werelds, politiek, speels, grappig, melodramatisch drama over verveling, plicht en de consequenties van roekeloze begeerte, met een abrupt tragisch einde. Maar meer nog een verhaal over soldaatje spelen, over een oorlog die niemand wilde maar er toch kwam en over het uiteenvallen van voormalig Joegoslavië. Een aantal leden van de cast speelden uitermate sterk.

avatar van BBarbie

BBarbie

Een one-joke film met een onverwacht dramatisch einde, dat voor geen meter bij de rest van de film past. Het acteerwerk is oké, maar de humor is nogal voorspelbaar en flauw. Toont als Leitmotiv enige overeenkomst met Wag the Dog (1997).