• 9.370.299 stemmen

Geregisseerd door: Toru Matsuura

Met onder meer: Masanobu Ando, Ryuhei Matsuda en Aoi Miyazaki

Gesproken taal: Japans

Plot Gimî Hebun

"When wires cross, murder takes shape."

Shinsuke lijdt aan synethesia, een syndroom waardoor stimuli van de zintuigen verkeerde reacties uitlokken. Shinsuke schaamt zich voor zijn aandoening en trekt zich terug uit de samenleving. Tot de dag dat hij Mari ontmoet, een meisje met dezelfde aandoening. Wat hij echter niet weet is dat Mari een seriemoordenaar op het spoor is en zelf slachtoffer dreigt te worden.

Takashi Nohara

Aki Shibata

Kaoru Homura

Mari Michiki - Young

Matige film.

Op zich wel een leuke cast bij elkaar gesprokkeld (Ando is fijn, Aoi ook leuk, Matsuda altijd sterk). Maar die laten het zelf bij momenten een beetje afweten. Al had ik de indruk dat sommigen (zoals Ando) niet erg veel met het personages aan konden vangen.

Vreemd politieverhaaltje met rare zijsprongen (het computerspel, het hele synethesia gegeven waar het uiteindelijk wel om draait maar meer een onderwerp lijkt voor een drama). Het is lang vertrouwen dat het ergens toe leidt en uiteindelijk doet het dat ook wel. Visueel is het matig maar voldoende, net zoals de soundtrack.

Het einde maakt het net die iets betere film. De "vertaling" tussen Aoi en de hoofdrolspeler is prachtig. Poëzie zonder betekenis maar dan toch weer niet. Sowieso is het synethesia principe een sterk uitgangspunt, maar zou het dan toch een keer verwerkt willen zien in een drama.

De film wringt zich in vreemde bochten, gooit er af en toe een stoot weirde humor door maar weet dankzij het einde net te overtuigen. Kleine 3* dus.

avatar van -fal

-fal

• 2028 berichten

Rammelt van alles aan deze film, script voorop. Het lag beslist aan mijn vermoeidheid, waardoor ik, al drijvend van scene na scene, toch geboeid gekeken heb. (die omgebouwde Goldwing )