• 9.371.070 stemmen

Geregisseerd door: Philippe Venault

Met onder meer: Patrick Catalifo en Elsa Lunghini

Gesproken taal: Frans

Plot 3 Jours en Juin

Het Duitse leger baant zich een weg door Frankrijk en maarschalk Petain roept al zijn mannen op, maar vele militairen en burgers zijn inmiddels gevlucht. Dichtbij Orléans nadert een Duitse colonne een brug en dit is nog één van de weinige intacte bruggen over de Loire. Aan de noordelijke oever wordt er verdedigd door een groep Senegalezen. En aan de zuidelijke oever vecht een handjevol soldaten van het Verzet onder leiding van de schrijver Henri Dragance...

avatar van Antonev

Antonev

Slaap verwekkend, een oorlogs film moet vol zitten met geweld, gevechten, moord, doodslag, artillerie, luchtgevechten enz enz. Hier zit grotendeels alleen slap gezever in.

avatar van Humphrey

Humphrey

Weinig of geen actie: dat is correct. Ik denk dat het eerder een poging is om een karakterschets weer te geven van burger en soldaat in die verschrikkelijke dagen. Frappant zijn toch de tegenstellingen tussen plichtsgetrouwe militairen en collaborerende burgers. Al met al vind ik het toch een aangename film met bovendien zin voor detail. 3*.

avatar van Movsin

Movsin

Film wordt voor 95% gevuld met filosophische, sociale en politieke dialogen onder militairen en burgers die een aanval van de Duitse troepen afwachten. Van enige actie is er amper sprake en wanneer een daad wordt gesteld is hij absurd, tegen elke logika indruisend.

Ontgoochelend product. Goed acteren zat er ook niet in. Wat wilt ge, de karaktertekening trok op niets.