Genre: Misdaad / Mystery
Geregisseerd door: Simon Massey
Met onder meer: Geraldine Somerville en Robert Bathurst
6,3 (260)
Plot The Safe House
Een rijk echtpaar wordt vermoord gevonden, de dochter Finn wordt gewond en getraumatiseerd aangetroffen. Als enige overlevende getuige wordt door de politie een schuiladres voor haar gezocht. Haar traumapsychologe Sam Graham is net verhuisd naar Essex met haar vriend Danny en dochter Elsie, en biedt Finn onderdak aan. Op aanraden van haar huisarts Adam Daley neemt Finn de uitnodiging aan. Eenmaal bij Sam knapt Finn redelijk op, en alles gaat goed tot de schoonmaker, die het vermoorde koppel vond, vermoord wordt. Als Finn ook nog van Sam te horen krijgt dat ze niet langer kan blijven, slaat de paniek toe. Als Sam een avond niet thuis is verleidt Finn Danny. De volgende morgen worden de twee vermoord gevonden, en moet Sam vechten voor haar geloofwaardigheid.
Dr. Samantha Graham
Det. Inspector Hearst
Elsie
Elsie
Tolkienfan
ik vond dit een spannende film tot aan het eind. britse degelijkheid.
BlueSword
erg goeie en onbekende film, m'n moeder had het boek ervan gelezen en vond die geweldig, lezen is niet echt mijn ding.
niet echt hoge verwachtingen ervan en in het begin denk je een beetje dat het zo een standaard filmpje zien, toch beter dan ik verwacht had.
als je denk wat er aan de hand is blijkt er steeds weer meer te zijn, goed dus en ook erg spannend.
Chriz05
Lezen is ook niet echt mijn ding, maar m'n ouders lezen veel en zeiden dus ook dat dit boek goed is.
Ik dacht ga de film wel kijken.
En viel me helemaal niks tegen, het 1e half uur was wel redelijk saai vond ik, maar daarna toch een leuke film.
Aantal verassende wendingen in de film is de reden dat ik 'm 3* geef!
Mescaline
Over het algemeen gezien een best wel simpel verhaal..
Maar toch hebben ze met datverhaal een spannende en boeiende film weten te maken..
Het einde was ook erg goed bedacht.. alleen heb er een beetje tegenstrijdige gevoellens bij..
3,5 sterren.. de 4 haald deze film net niet.. omdat ik toch vond dat somige stukken wat spannender en overtuigender hadden gemogen ..
Whatswithandy
leuk, had spannender gekund en er had zowel in de breedte meer op in kunnen gaan en in de diepte
J. Clouseau
Hier had ik bijna niets van verwacht. Groot was dan ook mijn verbazing toen deze film zo hard meeviel. Niet echt diepgaand, maar toch wel héél spannend. Geen topklasse, maar toch een uitstekende thriller voor een luie vrije namiddag.
Semsoethot
Fraaie en soms schokkende thriller. Het verhaal zit goed in elkaar en er zijn maar weinig momenten dat de vaart uit de film dreigt te gaan. Alleen die foto op een kast in het begin..... daar stond toch de bedriegster op???.
Ralf81
Film die blijft boeien, ook al vond ik hem niet erg sterk en af en toe verwarrend. Ik vond het een typische film voor RTL4 op de woensdagavond, die vermakelijk is maar niet meer dan dat.
vdc
Het einde is onverwacht misleidend : als ik het goed voorheb, doet Finn Sam geloven dat ze zelfmoord pleegt, en maakt ze van de politieinval gebruik om ongemerkt buiten te komen. De politie besluit niets te zeggen aan Sam, tot wanneer ze dat SMS'je krijgt.
BBC
Het verhaal is voor liefhebbers van nicci french natuurlijk uitstekend, maar werkt in deze film ook echt. Personages worden goed en geloofwaardig neergezet wat de sfeer bevordert. Ja, zeker een verfilming die wél werkt!
alom, 4*

'The Lost City' met Daniel Radcliffe morgen te zien op televisie

Wat zijn de beste releases van deze week? Alle nieuwe films en series op streaming