• 9.375.889 stemmen

The Headsman (2005)

Alternatieve titels: Shadow of the Sword / Headsman / Henker

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Oostenrijk / Zwitserland / Luxemburg / Hongarije / Duitsland

Geregisseerd door: Simon Aeby

Met onder meer: Nikolaj Coster-Waldau en Anastasia Griffith

Gesproken taal: Engels en Portugees

Plot The Headsman

Tirol, 16de eeuw. Weeskinderen Martin en Georg worden opgenomen in een klooster door enkele monniken. De kinderen zijn jarenlang onafscheidelijk, totdat de Aartsbisschop Georg onder zijn hoede neemt en klaarstoomt als priester. Martin wordt soldaat. Tijdens zijn verlof wordt Martin verliefd op de mooie Anna, dochter van een beul. Om haar hand te krijgen moet hij echter het beroep van haar vader overnemen. Dat blijkt lastig, vooral als Georg van hogerhand de inquisitie in het gebied moet gaan leiden en beulen, waaronder Martin, opdracht geeft de ongelovigen te doden. Martin voelt hier niets voor...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van sorbonne

sorbonne

het verhaal is simpel maar goed , decors zijn voortreffelijk . De martelscenes laten duidelijk zien dat het beter was dat je nooit in die kamer terecht kwam , de inquisiteur vond ik zwak overkomen maar laat goed zien welke kracht er daarvan uit ging . Iedereen had er angst van en terecht , naar de monniken toe zie je niks nieuws onder de zon en herhaalt precies nog steeds de geschiedenis zichzelf . voor deze film vind ik 3 sterren terecht