• 9.370.388 stemmen

Geregisseerd door: Roberto Gervitz

Met onder meer: Felipe Camargo, Maria Luísa Mendonça en Júlia Lemmertz

Gesproken taal: Portugees

Plot Jogo Subterrâneo

In Jogo Subterrâneo voert regisseur Roberto Gervitz het personage Martin op, een pianist in een nachtclub. Die heeft een wel heel bizarre hobby: de vrouw van zijn leven vinden in het ondergrondse metronet van Sao Paulo. Metroplan bestuderen, route uitkiezen, de ondergrond induiken, jonge aantrekkelijke vrouwen volgen en zien of ze zijn vooraf uitgestippeld parcours kiezen. Wie dat volgt, kan de liefde van zijn leven zijn. Een dagelijks spel dat haast niet te winnen valt en waardoor hij stilaan vast raakt in het web van zijn eigen regels. Toch houdt Martin er een aantal 'prijzen' aan over: de zoete Tania, taptoeartieste en moeder van een autistische dochter, en Laura, de blinde schrijfster die zijn toeverlaat wordt. Tot hij zijn oog laat vallen op Ana, een neurotisch model, zo mogelijk nog gekker dan hijzelf, voor wie hij besluit de regels van zijn eigen spel opzij te zetten.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van braambes

braambes

Jogo Subterrâneo opent sterk met de achtervolgingsscènes in de ondergrondse. Door mijn vreemde voorliefde voor de metro als symbool voor de grootstad heb ik daar dubbel van genoten.

Het vervolg is minder strak, maar het geheel blijft overeind door een zeer fascinerende Ana. Enkele mindere, en wat voorgekauwde scènes, rekken de film onnodig, maar toch een zeer aardig filmpje. 3.5*

avatar van MarjoleinM

MarjoleinM

Ik geef eerlijk toe dat ik de film niet heb gezien, maar mensen die ik zeer waardeer om hun goede smaak raadden mij deze film sterk af.

avatar van donnie darko

donnie darko

MarjoleinM schreef:

Nou, ken jij dan zoveel mensen die deze film hebben gezien?