• 9.371.620 stemmen

It Always Rains on Sunday (1947)

Drama / Misdaad | 90 minuten

Genre: Drama / Misdaad

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Robert Hamer

Met onder meer: Googie Withers, John McCallum en Edward Chapman

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot It Always Rains on Sunday

Tommy Swann (John McCallum) is een crimineel die ontsnapt is uit de gevangenis van Dartmoor. Rose (Googie Withers), zijn vroegere verloofde, treft hem schuilend in een schuurtje achter haar huis. Hij vraagt om wat te eten en een tijdelijke schuilplaats. Rose is in de tijd dat Tommy vastzat getrouwd met de nette, maar saaie George Sandigate (Edward Chapman) die twee mooie, maar opstandige dochters en een puberzoon heeft. Als iedereen op deze regenachtige zondag het huis uit gaat, haalt ze Tommy binnen...

Rose Sandigate

Lou Hyams, Morrie's Brother

Bessie Hyams, Morrie's Sister

Solly Hyams, Morrie's Father

Meneer Bungel

Ik heb even die poster (met een er overheen geplakte tekst) vervangen.

De quad is té mooi om ongezien te blijven:

KLIK

Ben ondertussen wel benieuwd naar deze brit-noir classic (momenteel 7,3 met 305 stemmers op Imdb en hier 0,0!)...

Prachtige 'quad'.

Benieuwd of de film net zo mooi/goed is?

Ik zag dat je hem gekocht hebt..

Zeer benieuwd naar je ervaring.

Meneer Bungel

Ben ook behoorlijk benieuwd. Wordt vervolgd.

Meneer Bungel

Mooie film vooral; voorafgaand op de dvd is via een introductie te horen dat het gefilmd is in een na-oorlogs Bethnal Green, een wijk in East End, Londen, dat sindsdien ingrijpend is veranderd. Dus veel plaatjes van oude Londense straten, markten, winkels en dergelijke, bevolkt door ordinary people with ordinary problems. Zeer mooie, nette fotografie en uitstekend geacteerd.

Het plot wordt zorgvuldig opgebouwd rond de ontsnapte crimineel Tommy, zijn voormalige liefje Rose en haar 'nieuwe' gezin; een vader, twee recalcitrante stiefdochters en een puberzoon. Maar ook een aantal inwoners van Bethnal Green komen (al dan niet via het gezin) aan bod. Verwacht echter niet dat het allemaal op een briljante manier samenkomt. Daarvoor worden een aantal verhaallijnen wat te makkelijk af- of weggewerkt en kiest men voor een sfeervolle, spannende achtervolging. Niet erg, maar wel ietwat teleurstellend met zo'n opbouw in het achterhoofd.

Ik heb me er zeer goed mee vermaakt - al zal ik het een tweede en waarschijnlijk nog een derde keer moeten zien om alle dialogen goed te kunnen volgen - en kom dan ook uit op een ruime voldoende.

3,5*.

@ Meneer Bungel

Dank voor de "smaakmakende" bespreking.

Ik heb het "gerecht "meteen besteld

Meneer Bungel

Yw, ben benieuwd wat jij ervan gaat vinden!

• 19677 berichten

Haha, ik ben niet bang voor een misser na je bericht gelezen te hebben.

Ik ben zeer "sfeergevoelig ", en dat zit hier vast wel goed.

• 19677 berichten

Na jarenlang op mijn stapel nog te bekijken films te hebben gelegen is het er eindelijk van gekomen.

Onterecht lang uitgesteld is een understatement.

Dit is een juweeltje van een Britse noir.

Een beklemmend tijdsdocument bovendien.

Googie Withers speelt de sterren van de (grauwe) hemel.

Wat een sterke actrice!

De chemie die zij en John McCallum op het scherm hebben zette zich voort na (en wellicht tussen) de opnames van de film.

Zij huwden nog in hetzelfde jaar van de opnames; en bleven 64 jaar samen (tot zijn overlijden)

Het verhaal werkt toe naar een werkelijk adembenemende denderde climax, die zo schitterend en sfeervol in beeld is gebracht qua fotografie dat je van iedere frame wel een zwart-wit poster op groot formaat zou kunnen maken.

Van actrice Googie Withers en regisseur Robert Hammer wil ik absoluut meer werk gaan zien.

avatar van stinissen

Prima film en zeer onderhoudend.

avatar van scorsese

Redelijke film waarin een ontsnapte gevangene zijn onderkomen zoekt bij een oude geliefde. Een ietwat rommelig begin en dit komt mede doordat er te veel personages en verhaallijntjes worden geintroduceerd. De hele gemeenschap en periode waarin de film zich afspeelt, komen wel goed over.