• 9.371.830 stemmen

La Dignidad de los Nadies (2005)

Documentaire | 120 minuten

Genre: Documentaire

Oorsprong: Argentinië / Brazilië / Zwitserland

Geregisseerd door: Fernando E. Solanas

Gesproken taal: Spaans

Plot La Dignidad de los Nadies

In een neerwaartse sociaal economische spiraal raakte Argentinie en dit leidde in December 2001 tot massale relletjes. De daaruit voortvloeiende sociale chaos wordt geanalyseerd door toe te spitsen op de echte mensen van Buenos Aires die in de armste sloppenwijken wonen, en gebrekkige ziekenhuizen hebben. Ook wordt een licht geworpen op boeren van de middenklasse die vechten tegen de grote internationale banken die schaamteloos op hun grond uit zijn.

avatar van FisherKing

FisherKing

Prijswinnende documentaire. Won een aantal prijzen tijdens Venetie 2005.

Documentaire schijnt heel mooi te laten zien hoe een welvarend land dat Argentinië ooit was, is vervallen tot een derde wereldland, en hoe dat in zijn werk ging. Lijkt me uitermate interessant omdat deze bedreiging ook hier kan gaan spelen. (en het begint met toenemende armoede)

Hoge waardering op IMDB overigens.

avatar van MarjoleinM

MarjoleinM

Dit is nou een docu met veel waardevolle info. De maker was overal zelf bij, ik vermoed dat hij ruim 3 jaar beeldmateriaal heeft verzameld.

Het is een soort vervolg op La Memoria del Saqueo

Wel is het erg heftig: twee uur lang keiharde confrontatie met de vervelende Argentijnse realiteit van 2001-2003.

Maar voor wie ook maar enigszins geinteresseerd is in Latijns-Amerika: ZIEN!