• 9.370.279 stemmen

L'Amante del Vampiro (1960)

Horror | 85 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: The Vampire and the Ballerina / The Vampire's Lover

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Renato Polselli

Met onder meer: Hélène Rémy, María Luisa Rolando en Tina Gloriani

Gesproken taal: Italiaans

Plot L'Amante del Vampiro

"BLOOD-LUSTING FIEND WHO PREYS ON GIRLS! VAMPIRE-QUEEN WHO FEEDS ON LIFEBLOOD OF MEN!"

Luisa (Helene Remy), Francesca (Tina Gloriani) en haar vriend Luca (Isarco Ravaioli) zijn verloren gelopen tieners die onderdak zoeken voor de nacht in een vervallen kasteel. Wat ze niet weten is dat het kasteel bij de plaatselijke inwoners het 'kasteel der verdoemden' genoemd wordt en dat ze geloven dat er vampieren zouden huizen.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Italiaanse vampierfilm die wat weg heeft van een Hammer horror maar dan in zwart/wit gefilmd. Zoals verwacht is het verhaaltje nogal standaard, een vampier maakt slachtoffers onder jonge meisjes. Er is een hele groep van aantrekkelijke jonge meisjes van een of ander dansgezelschap die verblijven in het landhuis van een professor. Zoek je naar sexy scènes wel je wordt getrakteerd op wat jazballet met de meisjes in strakke pakjes en nylon of netkousen. Uiteindelijk zijn er maar twee meisjes die een rol spelen in het verhaal alsook hun respectievelijke lovers. Het verhaal gaat heen en weer tussen dat verblijf en het kasteel. In het kasteel woont de vampier (Giorgio denk ik is zij naam) en zijn gemalin gravin Alda, een erg mooie vrouw. Dit zorgt voor een aantal sfeervolle gothic scènes. De vampier zelf ziet er dan weer als een jonge man uit maar meestal een lelijke oude vent met beschimmeld gezicht die elk moment lijkt te kunnen ontbinden. Volgens mij is dat gezichtsmasker tijdens het filmen toch enkele keren afgevallen. Het zag er dan ook eerder lachwekkend dan eng uit. Film is te traag, te lang en zwakke acteerprestaties. De begraafscène van dat het eerste slachtoffer vond ik wel knap gedaan, maar de verrijzenis en vooral de acties achteraf waren compleet belachelijk. Zwak acteerwerk ook.