• 9.374.673 stemmen

Met onder meer: Duncan Stutterheim en Armin van Buuren

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 2 februari 2006

Plot God Is My DJ

'God Is My DJ' is een documentaire over de wereld van de 'dance', waarin jongeren op grootse feesten op zoek zijn naar genot, 'zichzelf zijn' en als individu deel uitmaken van een massa. Duncan Stutterheim van ID&T organiseert sinds zijn eigen middelbare schooltijd de feesten waar hij zelf van droomde. Zijn jaarlijkse Sensation-feesten in de Amsterdam Arena zijn een begrip onder jongeren en worden elk jaar massaal bezocht. 'God Is My DJ' volgt Duncan, Lisca en hun familie en vrienden in de periode voor Sensation 2005.

avatar van starbright boy

Duidelijk een nakomertje van de Hazes docu. Probeert voor een deel dezelfde formule uit, maar het lukt niet echt. Dat ligt niet aan Duncan Stutterheim of aan ID&T, maar vooral aan de makers. Stutterheim stelt duidelijk geen grenzen en hoewel hij bepaald niet altijd even sympathiek uit deze documentaire naar voren komt, durft hij wel die kanten te laten zien. En de barsten in het jongensboekverhaaltje van ID&T zijn erg duidelijk.

De makers maken echter vreemde keuzes, er zitten echt compleet nietszeggende scenes in, terwijl het verhaal dat verteld wordt een heleboel kanten heeft die niet of nauwelijks aan bod komen. Een portret van iemand maken zonder daarbij een voice over te gebruiken of interviews in beeld te brengen is moeilijk en dat lukt gewoon niet in deze, tamme, veel te saaie documentaire.

avatar van CreativeStar

CreativeStar

gemaster schreef:

Matige docu. Stutterheim is eigenlijk gewoon een eikel, de hele wereld waarin hij leeft lijkt me allemaal erg nep.

En dat baseer je op ... ? Duncan is absoluut geen eikel ... toffe gast zelfs .. Of is dat een reactie van 'wat ik niet ken, kraak ik maar af' ?

De begrafenis van Miles was ook echt mooi .. ( voor zover een begrafenis mooi kan zijn ), de film laat helemaal niet zo heel veel erover zien ... ik was erbij toen ... kende Miles ook, en hij was ook super relaxed ..

Maar goed, mensen geven al gauw een mening over iets dat ze niet kennen .. Zoals al eerder vermeld, is het geen docu van ID&T, want dan was hij wel spectaculairder gemaakt ... als een firma als ID&T een coole film wilt maken, dan doen ze dat wel hoor ...