• 9.371.106 stemmen

Misdaad | 89 minuten

Genre: Misdaad

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Terry Bedford

Met onder meer: Peter Coyote, Mel Smith en Billie Whitelaw

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Slayground

"Welcome To Your Funeral!"

Een negenjarig meisje wordt gedood bij een uit de hand gelopen overval. De vader van het meisje, een rijke en machtige promotor, stuurt een dodelijke huurmoordenaar achter de moordenaars van zijn dochter aan.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Waku

Waku

Alweer een wraakfilm.

Simpel gegeven en simpele film.

Toch zit er wel genoeg spanning in Slayground zodat hij boeiend genoeg is om uit te zitten.

Voorspelbaar verloop.

avatar van coumi

coumi

Misdaadfilm met een erg raar en naar sfeertje. Bijna allemaal onsympathieke personages waarmee je je niet wil en kunt identificeren(de meest sympathieke is een overvaller die medeplichtig is aan moord). De behoorlijk wazige, van de hak op de tak springende regie van Bedford werkt ook niet mee. Wellicht allemaal bedoeld om te verhullen dat het verhaal weinig om het lijf heeft. Film was in de jaren tachtig een redelijk succesje bij de videoboer( omdat de toen populaire komiek Smith een bijrol als schurk heeft), maar heb hem destijds altijd genegeerd omdat hij louter negatieve recensies kreeg. Dankzij een inhaalbeurt bij ons favoriet betaalkanaal weet ik nu dat dit toen terecht was, goedkoop ogende jaren tachtig actie shit, niet de moeite waard.

avatar van AngelicV

AngelicV

1983 b film filmisch lekker rommelig geschoten. Het geheel komt langzaam tot stand, waarbij de finale echter de gehele film overtreft. Mooi, de vergane glorie van een Pleasureland met daarin de funhouse van Alice in Wonderland. Verder realtime action, zeker de opening en de overval verdient lof. Het geheel kent verder weinig diepgang en er zijn wat 'gaten' doch film kijkt goed weg. Nog zo'n treffend UK 80's moment de posters aan de wand in t appartement waar Coyote verblijft, zul je nooit in USA films zien. Coyote en Smith voldoende.