• 9.379.506 stemmen

Geregisseerd door: Joel Bender

Met onder meer: Michelle Owens, Michael McMillen en Gregory A. Greer

Plot Midnight Kiss

"A Kiss to Die For"

Een vampier (Greer) vermoordt mensen en zuigt vervolgens al het bloed uit hun lichaam. Omdat hij bijzonder slim en sterk is, kan de politie hem niet stoppen. Als politieagente Carrie Blass (Owens) op een nacht gebeten wordt door de vampier, verandert ook zij langzaam in een ondode. Ze besluit in deze staat de strijd aan te gaan.

Carrie Blass

Capt. Nicoletti

Krissy (as Deborah Carlin)

Corpse #1 (as Michele Forman)

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Deze film moet echt wel obscuur zijn. Ik vind slechts een handvol reviews op letterboxd en niet zo veel meer op imdb. Een low budget mix van politie- en horrorfilm. Een van de alternatieve titels is Vampire Cop. In 1990 was er kennelijk ook al een film uitgekomen onder deze titel. De vampire cop waarvan sprake is een vrouwelijke agente die samen met haar ex-man (ook een agent) het onderzoek naar mysterieuze moorden op vrouwen die geen druppel bloed meer in hun lichaam blijken te hebben. Uiteraard is dat het werk van een vampier, een rare blonde gast met een paardenstaart en een kruisje als oorbel. Bij de eerste moorden die we van hem te zien krijgen is hij zelfs gekleed als een priester. Vooral die eerste moorden zijn erg bloedig waarbij hij het gezicht van een man afrukt en de cafébaas met diens eigen shotgun zijn hoofd aan gruzelementen schiet. Ik hoopt op meer van dat en er zijn nog wel een aantal bloederige scènes maar niet meer van het kaliber van in het begin. De film toont de vampier af en toe wel eens als hij niet aan het moorden is, maar het geeft totaal geen achtergrond mee. We volgen vooral de vrouwelijke agente die een aanval van de vampier overleeft en langzaam dus zelf in een vampier verandert. Maar de film blijft door laag budget en niet al te beste acteerprestaties hangen in oppervlakkigheid. Weinig chemie tussen de karakters, waarvan er eigenlijk geen sympathieke tussen zitten.