• 9.371.024 stemmen

Genre: Fantasy

Geregisseerd door: J. Searle Dawley

Met onder meer: Dorothy Cumming, Marguerite Clark en Creighton Hale

Plot Snow White

Een jaloerse koningin (Cumming) probeert haar mooie stiefdochter Snow White (Clark) kwijt te raken. Ze huurt een jager (Lionel Braham) in om haar te vermoorden, maar hij kan het niet over z'n hart verkrijgen om haar ook echt te doden. Ze besluit te schuilen bij zeven dwergen in hun huis in de bossen. De koningin neemt hier geen genoegen mee en probeert haar stiefdochter alsnog om te brengen door haar een vergiftigde appel te laten eten. Hierdoor raakt ze in een diepe coma en alleen de kus van een knappe prins (Hale) kan haar redden.

Queen Brangomar, Snow White's Stepmother

Prince Florimon

Berthold, the huntsman

avatar van film_kaza

film_kaza

er zijn maar 2 snow white´s die ik heb gezien en dat zijn deze en de tekenfilm versie van disney. ik vond deze om eerlijk te zijn leuker dan de tekenfilmversie. gewoon leuk om een keer met de familie te zien.

3,5 sterren

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Dit was de film waardoor Walt geinspireerd raakte en zijn tekenfilm sprookje: Snow White te maken. Dit zag ik bij de vernieuwde versie van sneeuwwitje aan het eind van de film.

avatar van wall-e

wall-e

JohnWilliams schreef:

He, wou ik dat net ook gaan zeggen.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Een film waarvan jarenlang gedacht werd dat het verwoest was in een brand. Totdat deze film dan weer tevoorschijn kwam, gevonden in Nederland. Het originele verhaal is ietsje aangepast in deze verfilming. Marguerite Clark is hier al 33 jaar maar heeft het uiterlijk van een 16 jarig meisje, waardoor je kan concluderen dat zij de perfecte actrice voor de rol was. Ondanks dat er toentertijd wel meer actrices waren met het uiterlijk van een 16 jarige. Clark heeft de hoofdrol hiervoor ook al gespeeld in een theaterproductie van Broadway.

De film is gefilmd in Georgia en komt overtuigend over. Wat me dan wel opviel was een shot van een leeuw, die te zien is wanneer de jager Sneeuwwitje moet doden. De jager komt hier uitgebreider voor dan in andere versies van het verhaal. Normaal vind ik die jager een niet zo opvallend personage en hier heeft hij zelfs kinderen. Wordt gespeeld door Lionel Braham die later nog in bekende films als "A Christmas Carol" en "Macbeth" speelde. De film is een korte uitwerking van het alom bekende verhaal. Maar de korte speelduur is ook de redding van deze film. Wel had ik het gevoel dat er wat scene's ontbraken bij het "Appel" incident. Dan had de film wat mij betreft nog 70 minuten geduurd maar echt niet meer dan dat. Opvallend hier is wel dat er in het verhaal al een heks is en dat de koningin later besluit om zich te gaan vermommen. Ook hangt de spiegel niet aan de wand maar is gewoon een handspiegel. Al met al is dit best een mooie film die ik een 3,5 geef.