• 9.372.303 stemmen

Adventure in Baltimore (1949)

Komedie | 89 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titel: Bachelor Bait

Geregisseerd door: Richard Wallace

Met onder meer: Robert Young, Shirley Temple en John Agar

Plot Adventure in Baltimore

"What Happened in the Greenhouse?"

Een jeugdige predikant en zijn dochter veroorzaken opwinding in een burgerlijke gemeenschap als zij een gedurfd portret maakt van een jonge man. De actie doet de reputatie van haar vader geen goed en de relatie tussen de twee lijdt onder het voorval.

Dinah Sheldon

Helen Hadley Hamilton

Bernice Eckert

avatar van mrklm

mrklm

Een film die je in het voorbijgaan best eens tot je mag nemen. Niet vanwege het verhaal over de capriolen van een tienermeisje dat in 1905, toen de Suffragettes midden in hun strijd voor gelijke rechten voor vrouwen zaten, de gemoederen in een klein stadje doet verhitten door haar 'vrijpostige' gedrag, maar meer vanwege de twee hoofdrolspelers.

Shirley Temple blijkt ook als volwassene uitstekend uit de voeten te kunnen met dit luchtige komische materiaal. Het is jammer, maar ook begrijpelijk dat het publiek haar moeilijk kon accepteren in deze rol. Dit ultra-schattige kindsterretje was op 7-jarige leeftijd de best betaalde actrice en hoe goed de 21-jarige Temple ook is in deze komedie, ook ik zie steeds weer dat schattige meisje voor me dat 'Animal Cracker In My Soup' en 'The Good Ship Lollipop' zong.

Robert Young werd in Nederland beroemd in de titelrol in de populaire serie 'Father Knows Best' en deze rol wordt her en der omschreven als zijn sollicitatie voor die rol.

De film is bij vlagen best grappig en nooit saai, maar een hoogvlieger is dit absoluut niet. Wel een curiosum voor de liefhebbers van Shirley Temple en/of Robert Young.