American Soldiers (2005)
Geregisseerd door: Sidney J. Furie
Met onder meer: Curtis Morgan, Zan Calabretta en Jordan Brown
Gesproken taal: Duits en Engels
Plot American Soldiers
Irak 2004. Tijdens een routine-controle, komt een US-patrouille onder zwaar mortiervuur te liggen en een soldaat raakt zwaar gewond. Zijn enige kans op overleving is een ziekenhuis in de rode zone. Maar éénmaal in het ziekenhuis, met hun strijdmakker op de operatietafel, ontstaat een hevig gevecht met Irakeze soldaten die verspreid zitten over de gehele rode zone. Vanaf dan begint een race tegen de tijd om hun gewonde strijdmakker zo snel mogelijk weer naar hun basis te brengen. Maar wanneer onderweg de leider ook nog omkomt in een explosie, rest er enkel nog een bang groepje soldaten en de wil om te overleven.
Spc. Tyler Jackson
Spc. Romeo
Spc. Carver
Pfc. Johnson
Moxomagic
Wauw, wat een wanhopige B-flutfilm. Op de cover wordt het vergelijk gemaakt met films als three Kings en Black hawk down. Geloof me, dat is een ongekende belediging en bijna aangifte-waardig.
De special effect zijn om te huilen. Vooral de inslag van granaten en anti-tankwapensmunitie zijn te belachelijk voor woorden. Een vergelijk met de aktiescenes van het A-team lijkt me op zijn plaats.
Maar ook de acteurs dragen de film niet en het verhaal is zo plat als een dubbeltje en ooooh... zo voorspelbaar.
Het enige pluspunt is de cover, maar ja om daar nou ruim anderhalf uur naar te kijken dat is ook zo iets...!!!
Nee, voor de echte oorlogsfilm-liefhebber geen aanrader.
zlatan
Het is een lekkere film als je niets te doen hebt. Maar ik vindt dat het verhaal niet erg sterk is.
De ene na de andere aanval en de lijken vliegen in het rond. Beetje goedkoop.
veteraantje
Wat een flutfilm. Heeft weinig met de realiteit te maken (ben zelf ook veteraan). Slappe actie, slecht acteerwerk. Nee inderdaad de vergelijking met andere films gaat echt niet op. Daarnaast pretendeert men dat dit op waarheid berust. In de aftiteling worden namen genoemd van omgekomen Amerikanen op die bewuste dag. Ik heb ze opgezocht op http://www.cnn.com/SPECIALS/2003/iraq/forces/casualties/2006.02.html en kon geen enkele naam terugvinden.
kloostb
leuke film om lekker weg te kijken kan me voorstellen dat je daar niet voor je plezier maar.
stroomt niet over van goed acteer werk maar zeker geen slechte film.
en of dit de realiteit benaderd zo zo maar kunnen ik heb geen idee.
maarre heb hem een 2.5 gegeven
De GeuS
Wat een ongelovelijke baggerfilm. De dialogen en het acteerwerk zijn tenenkrommend en worden slechts overtroffen in slechtheid door de actiescenes en belachelijk uitziende 'Irakezen'.
We hebben dit debakel met pijn en moeite afgekeken. Op het einde bleek het ook nog gebaseerd op een ware gebeurtenis.
De omgekomen soldaten zullen zich omdraaien in hun graf....
Zeer magere 1*
extasis
slecht over de hele lijn, zeer zwakke special effects, primitief geacteerd, ongeloofwaardig,waist of time and money....
Trance
Slecht acteerwerk, de verhaallijn was zeer dunnetjes en de aktie's om te huilen.
Emirdagli
Wat een flutfilm. een hele slechte verhaallijn. en het schijnt dat ze in bagdad zijn, en volgens film zijn ze de enige in bagdad. in het echt zit de straten van bagdad vol met amerikaanse soldaten en tanks. in deze film een groepe soldaten echt een flutfilm ik raad je deze niet aan. sorry maar 0.5!!!!!! heel en heel slecht
Dead01
- 1977 stemmen
Film zonet gezien en had er meer van verwacht ergens.
De acteer prestaties waren niet echt goed en ook voor mij onbekende acteurs. Verhaal was niet echt zeer goed uitgewerkt en wat een zeer min punt was, was dat er regelmatig een zwart scherm kreeg en dan weer tijdstip wat na een tijd toch lastig werd.
Volgens mij wouden ze wat black hawk down na doen maar is dat hier goed mislukt.
Thorak
Acteerwerk vond ik nog wel meevallen, de gemiddelde Amerikaanse soldaat is gewoon niet al te bijdehand. Daar verwacht ik dus weinig intelligents van. Wat betreft de slachtoffers die dag, er zijn die dag inderdaad een hoop slachtoffers gevallen onder de Amerikanen, een van de heftigste verliezen die dag. Of het door een actie zoals in deze film komt lijkt me echter niet, de namen aan het eind van de film zijn inderdaad ook geen echte namen.
Grote minpunt van deze film is dat ze te erg 'Blackhawk Down' proberen na te doen, een verhaal dat wél echt is gebeurd.
Al met al best anderhalf uur de moeite waard als je gewoon je verstand op nul zet. 2*
D@vey
Wat een ongelovelijke K*T film.
verhaallijn ..... was die er dan??
Kan er werkelijk helemaal niks goeds over zeggen.
De film heeft mij niet 1 seconde weten te boeien.
Het acteerwerk, bagger slecht en totaal geen emotie.
Volgens mij, hebben tijdens het filmen de collega acteurs/soldaten met het script op hun borst gelopen zodat de andere zijn tekst maar niet zou vergeten. Ze acteren alsof ze het gewoon oplezen.
Irakezen schieten met geschut waarmee je zelfs heli's nog uit de lucht kunt schieten maar de pantzer vrachtwagen met een stukje zeil er overheen mocht gewoon meerdere keren geraakt worden zonder ook maar een zwarte vlek te krijgen.
De inslag van zo'n projectiel, net als bij een handgranaat zijn
op zo'n 50 meter gewoon nog dodelijk.
Ik zag er toch een paar van die dingen bij die jongens zowat in hun kontzak inslaan zonder ook maar een schrammetje op te lopen.
en dan de laatste actie van de film.
liggen daar met nog zo'n 6 of 7 man te wachten met messen tegen een groep van zo,n 15 irakezen.
Niet 1 iraakse soldaat krijgt het voor elkaar om zijn geweer te gebruiken tijdens de messen aanval en diegene die uiteindelijk bedenkt dat je met de trekker overhalen misschien wel beter er van afkomt, juist....bij die slaat het geweer nu juist vast en kunnen we nog even verder kijken naar hoegoed de Amerikaanse soldaten niet alleen met hun vingers snel zijn maar ook hun handen met messen zeer effectief zijn.
Kan het nog ongeloofwaardiger ??????
qua punten ... -10 ofzo
DrJ
Ik wist dat het een B-film zou zijn... En vond hem behoorlijk meevallen... Tis niet spectaculair..maar zeker niet slecht...leuk wegkijkertje
mondo
slechte film,
het zal soms best zwaar zijn in iraq maar deze jongens hadden het wel overdreven zwaar die ene dag.
en slecht geacteerd met slechte actie
NeoTheXerox
Er zit niet echt een verhaal in, maar dat is denk ik niet de bedoeling bij deze film, het is gewoon een dag van de soldiers in iraq hoe het gewoon er aan toe gaat, daar valt niets aan te verromantiseren of een happy end aan te maken want een oorlog is gewoon treurig.
Apocalypse Now
dit is weer zo´n typische film die de amerikaanse 'oppermachtigheid' verheerlijkt op een zeer slechte manier...flut film
XNightmare
Wat een ontzettende butfilm zeg, echt niet normaal. Acteerwerk is slecht, ze worden de hele tijd aangevallen door dezelfde witte pick-up trucks...(juist...).
En van dat pro-Amerika gedoe word ik ook helemaal ziek.
Kortom, slechte film. 0,5*
bugno
De film was gewoon niet om aan te zien,dit heeft geen zin,is 0.5* is het laagste wat ik kan geven.
Jic
waar is het verhaal ???? wel leuk gedaan maar vedient bij mij maar een 1,5 *
Lad
** en een halve ster.
Goed genoeg voor als ge u verveeld, is eigenlijk een komedie, en dan noemen ze dit waargebeurd.
Het echte verhaal kan ik u hier neerpennen, maar dat duurt te lang.
Minotaures
Kaft misleidt erg, dit is een zeer slechte film, heeft geen enige spanning.
bluedevil1987
waar is het verhaal ???? wel leuk gedaan maar vedient bij mij maar een 1,5 *
euhm... misschien hoeft er helemaal geen echt verhaal in te zitten?
net zoals iemand anders al zei... het gaat over een dag in Irak...
wat er allemaal gebeurd op zo'n dag...
nou zijn die special effects niet top...
maar dat weet je van tevoren omdat het een b-film is..
voor de rest is het een aardig filmpje om een keer gezien te hebben...
bluedevil1987
Het echte verhaal kan ik u hier neerpennen, maar dat duurt te lang.
jouw commentaar slaat nergens op..
het is niet voor niets een film...
denk je nou echt dat een film (laat staan een b-film)
laat zien wat van de eerste tot aan de laatste minuut waargebeurd is?
dat is echt niet zo..
en al dat gezeur van mensen die pro-amerika zat zijn die moeten zulke films dan maar niet gaan kijken...
je weet het van tevoren..
Betamax
Wat een ontzettend slechte film.
Zouden de Amerikanen echt zo dom zijn.
De soldaten lopen en rijden als kippen zonder kop rond door Irak.
Zetten geen wachtposten neer en staan steeds met hun rug naar de vijand of gaan semi-emotionele gesprekken aan tijdens een anval.
En dan ook nog ontzettend slecht acteren (vooral die politieagent).
Een verhaal is ver te zoeken.
Superslecht
Rataplan
Woorden moet je er niet eens aan vuil maken laat staan je tijd eraan verkwanselen.
Lad
jouw commentaar slaat nergens op..
het is niet voor niets een film...
denk je nou echt dat een film (laat staan een b-film)
laat zien wat van de eerste tot aan de laatste minuut waargebeurd is?
dat is echt niet zo..
je weet het van tevoren..
Wat zullen de echte militairen van amerika hierover zeggen, die maten enzo in gevechten verloren hebben...???
Denk daar maar eens over na.
Schiedammer
verhaallijn ..... was die er dan??
Kan er werkelijk helemaal niks goeds over zeggen.
De film heeft mij niet 1 seconde weten te boeien.
Het acteerwerk, bagger slecht en totaal geen emotie.
De inslag van zo'n projectiel, net als bij een handgranaat zijn
op zo'n 50 meter gewoon nog dodelijk.
en dan de laatste actie van de film.
Daar pas ik mij helemaal bij aan beeld en geluid was wel prima maar voor mij zeker niet meer waard dan 2,5*
mickgkz
Zo slecht vind ik de film ook niet.
't is inderdaad geen Black hawk down of dergelijke
maar het is wel oke

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'