• 9.370.316 stemmen

The Villain Still Pursued Her (1940)

Komedie | 66 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Edward F. Cline

Met onder meer: Alan Mowbray, Anita Louise en Buster Keaton

Plot The Villain Still Pursued Her

"Good to the Last Drop...of the Villain...the Girl...or Maybe the Scenery!"

Weduwe Wilson en haar dochter Mary wonen in een huis waarop de oude heer Middleton een hypotheek heeft verstrekt. Nadat zij vernemen dat Middleton is gestorven, komt Silas Cribbs langs, de advocaat van de overledene. Daar horen zij dat Middleton's zoon en rechtmatig erfgenaam Edward het huis van hen wil afnemen. Wanneer Mary een persoonlijk bezoek brengt aan Edward, in de hoop hem te overtuigen, blijkt dat Cribbs de aanzetter van dit alles is. Als Edward en Mary elkaar hebben gevonden en zich zelfs gaan verloven, heeft de berekenende Cribbs een nieuw plan. Hij zet Edward aan tot drinken en al snel is hij zwaar alcoholverslaafd. Zijn relatie met Mary dreigt hierdoor op de klippen te lopen.

Frederick Healy

Master of Ceremonies

Julia Middleton

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Onplezierige en doosaaie film, en helaas ook een perfect voorbeeld van het soort hopeloze rotzooi waartoe Buster Keaton zo'n dikke 10 jaar na de introductie van de geluidsfilm gedoemd was. Krappe 1*

avatar van Metalfist

Metalfist

Don't miss it...hiss it!

Ergens in april ga ik op groot scherm naar Steamboat Bill, Jr. kijken. Omdat ik nog nooit iets van Buster Keaton had gezien wou ik toch enige voorkennis opdoen dus toen ik een box tegen kwam met een 6tal films + shorts kon ik dit moeilijk laten liggen. The Villain Still Pursued Her is de eerste uit de box.

Ik verschoot eerlijk gezegd van de rating die de film hier krijgt. Oké, het zal vast niet het beste werk van Keaton zijn, zeker als je ziet dat de geluidsfilm zowat zijn carrière heeft genekt, maar een 1.58 is simpelweg te laag. Gebaseerd op een toneelstuk, The Drunkard, probeert Cline het zo authentiek mogelijk te houden door er voor te kiezen om de film voor te doen als een toneelstuk. Dit resulteert in soms vreemde humor zoals het sissen wanneer de slechterik op het scherm komt en het klappen wanneer de good guy iets goed doet. Goedkoop en waarschijnlijk al de eerste dooddoener voor velen maar ik kon er best nog wel om lachen. Wat daarna rest is een simpel verhaaltje dat te hard probeert om op een toneelstuk te lijken maar ik zeg het nog eens, vervelen doet het nergens. Ik heb me zelfs wel geamuseerd met de kluchten van Cribbs. De essentie van het verhaal, het alcoholisme van Middleton, wordt zelfs nog wel redelijk goed in beeld gebracht.

Ik heb de box, zoals ik hierboven al zei, voornamelijk gekocht voor Buster Keaton. Ik wist niet dat het allemaal gesproken films gingen zijn maar ik begrijp best waarom Keaton zo'n hit was in de stille films want hij heeft echt een verschrikkelijke stem. Wel kon ik me best vinden in het overdreven acteren dat hij deed. De rest van de cast is ook zeker en vast niet slecht. Anita Louise ziet er trouwens wel zeer mooi uit, echt zo'n typische diva uit de jaren '30-40.

Niet slecht maar eerlijk gezegd ook niet collectie waardig. Ach, het was een leuke introductie op wat, waarschijnlijk, een betere film zou moeten zijn.