• 9.370.338 stemmen

The Madmen of Mandoras (1963)

Thriller / Sciencefiction | 74 minuten / 91 minuten (They Saved Hitler's Brain)

Genre: Thriller / Sciencefiction

Speelduur: 74 minuten / 91 minuten (They Saved Hitler's Brain)

Alternatieve titels: They Saved Hitler's Brain / Amazing Mr. H

Geregisseerd door: David Bradley

Met onder meer: Walter Stocker, Carlos Rivas en Audrey Caire

Plot The Madmen of Mandoras

"The most incredible plot to conquer the world!"

Een nazi-gek op het eiland Mandoras heeft bij het omkomen van Adolf Hitler zijn brein te pakken weten te krijgen. Als hij het brein tot leven wekt en orders geeft op het kleine eiland, zijn de gevolgen niet te voorzien.

Kathy Coleman 'K.C.' Day

Presidente Juan Padua

avatar van Wouter

Bij They Saved Hitler's Brain (1963):

Altijd al willen zien.

Zal wel kut zijn, maar wat een titel en poster!

avatar van gotti

2,6 op imdb....

avatar van Freud

Freud

Wordt op dinsdag 18 januari vertoond in het filmmuseum van Antwerpen. In het programmaboekje vermelden ze deze woorden van een fan:

Met de mogelijke uitzondering van The Dead Next Door is dit de slechtste film ooit gemaakt (...) De ster van de film is natuurlijk Hitlers brein. Dat zo'n fotogeniek hoofd in een bokaal er nooit in slaagde de acteercarriere te hebben die het verdiende is een schande. En natuurlijk is er die onsterfelijke 'Mach schnell! Mach schnell!' die de film tot leven doet komen. Ik bekijk deze film op regelmatige basis en u zou hetzelfde moeten doen.

Ik ga hem wss niet bekijken, maar ik hou niemand tegen natuurlijk.

avatar van GerwinF

GerwinF

Vreemd dat hij ook op imdb staat onder de naam 'Madmen of Mandoras'.

avatar van FisherKing

FisherKing

Erg vreemd inderdaad. Madman of Madoras is van 1964 en duurt 64 minuten. Dit is de TV ? versie die 91 minuten duurt.

avatar van Quentin

Quentin

For the version released to television, several minutes of footage were shot using a different cast and crew, and later incorporated into the original film.

avatar van Sassia

Sassia

Het zal wel hoor...boring

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

FisherKing schreef:

Madmen of Madoras duurt 74 minuten. En dit is de originele versie dus verdient hij ook de primaire titel.

Ik heb die film op DVD. Hij maakt deel uit van een achtdelige boxset die spotgoedkoop is:

"They Saved Hitlers' Brain" is langer maar zeker niet beter. Sommige (synthesizer) muziekpassages lijken wel afkomstig uit een film van eind de jaren zeventig-begin de jaren tachtig.

"Madmen of Madoras" is geen hoogvlieger maar het blijft vaak toch een onderhoudende B-film. Er bestaan veel slechtere hoor.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Beetje vreemd commentaar en raar cijfer op imdb, zal wel weer een te controversieel idee geweest zijn. Doet kwalitatief (acteerwerk bv) toch niet onder voor menig top250 film uit de jaren '60. Overigens gewoon de 91 min versie gezien, met de leukere naam.

Ik vind het best een aardige film, ik had eigenlijk wat meer pulp verwacht. Het bleek toch allemaal vrij serieus uitgewerkt. Slecht vond ik het allerminst, een B-film mag je het zeker wel noemen, maar hoort bij lange na niet bij de slechtste films ooit gemaakt.

avatar van BloodyGore

BloodyGore

dit lijkt me een lollige film

avatar van wendyvortex

wendyvortex

The Madmen of Mandoras is een heel aardige B-film met een tamelijk geschift plot over de nazi's die vanuit Mandoras alsnog hun wereldheerschappij willen veroveren en dat allemaal onder de bezielende leiding van het nog levende hoofd van Adolf Hitler. Die nog nog één commando kan roepen "Mach Schnell! Mach Schnell!!"en verder vooral gekke grimassen maakt.

Helaas was de film niet lang genoeg en dus krijgen we eerst nog een half uur een vervelend en slecht geacteerd stuk over twee Amerikaanse geheim agenten die een moord onderzoeken op een professor, aan het beeld is duidelijk te zien dat dit ergens in de tweede helft van de jaren zestig gefilmd is.

Jammer, want The Madmen of Mandoras is zowaar erg vermakelijk, maar ja "They Saved Hitler's Brain" is natuurlijk wel een betere titel!