• 9.370.299 stemmen

La Maldición de la Momia Azteca (1957)

Horror | 65 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titel: The Curse of the Aztec Mummy

Oorsprong: Mexico

Geregisseerd door: Rafael Portillo

Met onder meer: Ramón Gay en Crox Alvarado

Gesproken taal: Spaans

Plot La Maldición de la Momia Azteca

De kwaardaardige Dr. Krupp (Luis A. Castaneda), ook bekend als de crimineel 'The Bat', is nog steeds op zoek naar de eeuwenoude juwelen van een Azteekse mummie. Dr. Almada (Gay) moet zijn verloofde Flor (Arenas) beschermen tegen deze gevaarlijke man, omdat zij de reïncarnatie is van een bediende van deze mummie, die weet waar de juwelen zich bevinden. Flor wordt daarom gekidnapt door de bende van The Bat. Aan de heldhaftige 'El Ángell' (Alvarado) de taak om haar te redden.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Uitgebracht op DVD in een driedelige box "THE AZTEC MUMMY COLLECTION" Voor deze film is er een optie te kiezen tussen de originele Mexicaanse versie in het Spaans met Engelse onderschriften of een gedubde Amerikaanse versie. De kwaliteit van het beeld is goed, alleen een paar keer zijn enkele sekwensen erg donker. "Curse of the Aztec Mummy " is natuurlijk low-budget, er wordt zelfs materiaal uit de vorige film “La Momia Azteca” gebruikt. Maar toch zijn er momenten waar het best spannend is, hoewel dit tweede luik van deze mummiecollectie geenzsins als een topper in de Mexicaanse horror kan bestempeld worden. De derde zou de slechtste zijn.

De gemaskerde vechter tegen het onrecht heet deze keer "'El Ángel" maar draagt wel een Santo-masker.

avatar van Aapje81

Aapje81

In het kader van de grootste pulp uit de filmgeschiedenis heeft de zender Arte deze maand een aantal films geselecteerd die zo slecht zijn dat het weer leuk is. Pakweg de eerste 10 minuten moest ik er even in komen maar zodra de worstelaar verschijnt is het toch wel allemaal erg leuk en vooral onderhoudend.

De charme zit hem erin dat de film met veel plezier is gemaakt en het tempo voor die tijd best hoog ligt. Vooral de actie scenes en een aantal hilarische dialogen zijn erg de moeite waard. Maar alleen al het gegeven om een mummie en een worstelaar in een film te stoppen is geweldig.

La Maldición de la Momia Azteca is gewoon een cultfilm die leuk is om gezien te hebben. Als ik me niet vergis dan wordt die binnenkort ergens diep in de nacht nogmaals herhaald op Arte. Het ding duurt maar een uurtje maar het is zo voorbij.

Boven gemiddeld.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Vervolgfilm op de Aztec mummy die een aantal scènes uit zijn voorganger hergebruikt wellicht om alzo aan een speelduur boven het uur uit te komen. De schurk uit de 1ste film wordt bevrijd door zijn makkers en ze doen een nieuwe poging om de schat van de Azteken te vinden. Deze keer meer een actiefilm en de inclusie van een worstelaar die in bijberoep ook voor superheld speelt. Ik moest spontaan denken aan Santo en ik dacht dat Angel ook een van de bijnamen waren van de bekende Mexicaanse gemaskerde worstelaar. Het is echter niet Santo die deze rol speelt. De mummie had niet erg veel te doen in de eerste film, hier komt hij hoop en al maar 2 keer kort in actie. Een onnodige sequel.