• 9.382.872 stemmen

Vivo per la Tua Morte (1968)

Western | 104 minuten

Genre: Western

Alternatieve titels: A Long Ride from Hell / I Live for Your Death

Oorsprong: Italië / Spanje

Geregisseerd door: Camillo Bazzoni

Met onder meer: Steve Reeves, Wayde Preston en Guido Lollobrigida

Gesproken taal: Italiaans

Plot Vivo per la Tua Morte

"They turned a man into a wild beast thirsting for revenge!"

Mike Sturges en zijn jongere broer Roy worden beide veroordeeld tot een straf in de gevangenis van Yuma voor een overval op een trein. Beide moeten zware straffen ondergaan tijdens hun gevangenschap, tot Mike weet te ontsnappen...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van ap1947

ap1947

Best aardige italiaanse western uit midden de jaren 60 met de meest bekende hercules, steve reeves.

avatar van stephan73

stephan73

Komt 3 Augustus uit via het betrouwbare Amerikaanse Code Red label!

avatar van Brix

Brix

• 19687 berichten

Bovengemiddeld goede spaghettiwestern, en tevens de laatste film waarin Steve Reeves ooit speelde.

Tijdens de opnames van een eerdere film had hij verwondingen opgelopen die van invloed waren op zijn verdere leven.

Acteren werd daardoor te moeilijk voor hem, maar hij had altijd al eens in een western willen spelen.

Hij had al jaren geen film meer gemaakt, maar die wens wilde hij nog in vervulling zien gaan, en hij financierde de film met eigen geld.

Het resultaat is verrassend in meerder opzichten.

De film heeft een veel Amerikaansere look dan de gewoonlijk het geval was met Italiaanse westerns.

Het verhaal kon mij zeker voldoende boeien, en aan Wayde Preston had Reeves een waardige co-acteur.

De aankleding is uitstekend (zelfs de hoeden deugen deze keer) en er komen zowaar koeien en ranchers aan te pas.

Ook al een zeldzaamheid in spaghetti westerns.

Reeves is verrassend goed in zijn rol.

Ik had zeker nog wel meer westerns met hem willen zien.

Een waardig afscheid van Reeves als acteur is het zeker.

Een onterecht onbekende film ook.

avatar van Brix

Brix

• 19687 berichten

Alweer een dikke tien jaar geleden zag ik deze western voor 't eerst.

Ik was inmiddels vergeten hoe goed hij is.

Vandaag met genoegen opnieuw bekeken.

De film staat bol van geweld en sadisme.

De body count is zéér hoog.

Zonder de vette knipoog die we doorgaans gewend zijn van de spaghetti westerns.

Dit is serious business.

Ook de vuistgevechten zijn zeer overtuigend.

Als ik minpuntjes mag noemen dan zijn dat de nooit leeg rakende revolvers en de illusie dat je met zo'n wapen op grote afstand (meer dan 50 meter) trefzeker kan schieten.

Maar die fouten zien we in US westerns eveneens (te) vaak.

Ook prettig dat hier geen gebruik werd gemaakt van overbekende locaties.

Reeves zal waarschijnlijk behoorlijk wat zeggenschap hebben gehad in deze productie, gezien hij zelf de geldschieter was.

Hij schreef ook mee aan het script.

Het heeft goed uitgepakt.

Hij heeft voor zichzelf een fraai filmisch monumentje gezet, met de m.i. beste rol van zijn hele filmcarrière.

Steve, die altijd vrij expressieloos acteerde, toont hier wat meer van zijn kunnen.

Lang geleden dat ik nog aan één stuk door zo geboeid naar een western heb gekeken.

En dan nog wel een die ik al eerder gezin had.

Van mij krijgt hij een mooi plekje in mijn Italo western top.