• 9.375.183 stemmen

Geregisseerd door: Noel Marshall

Met onder meer: Noel Marshall, Tippi Hedren en Rick Glassey

Releasedatum: 19 mei 1982

Plot Roar

"No animals were harmed in the making of this movie. 70 members of the cast and crew were."

Hank is het hoofd van een wetenschappelijk station, waar het gedrag van roofdieren wordt bestudeerd. In het safaripark dat erbij hoort, lopen een honderdtal leeuwen, tijgers, luipaarden en andere katachtige roofdieren vrij rond. Als zijn vrouw, twee zoons en dochter vanuit Chicago hem na enkele jaren van scheiding komen opzoeken, lopen ze elkaar mis, omdat Hank in de jungle vastzit. De wilden dieren zien nu kans om jacht te maken op het gezin.

Heh.

Ik weet doorgaans vooraf liever niet te veel over een film, maar bij deze is het toch wel handig. Niet dat je je uitvoerig moet inlezen, maar de informatie dat de dieren niet tam en niet getrained zijn is toch wel essentieel bij het bekijken. Dat maakt het namelijk compleet gestoord.

Prachtige dieren, dat wel, maar het is geen verrassing dat er 70 mensen gewoon zijn geraakt tijdens de opnames. De enige verrassing is dat er niet meer (of ergere) gewonden gevallen zijn. Het is verder ook compleet onbegrijpelijk dat men gewoon is doorgegaan met filmen, na anderhalve scene had men toch echt wel mogen beseffen dat dit gewoon écht geen goed idee was.

Veel zichtbare angst (vooral die zwarte kerel vond het volgens mij echt niet leuk), amper plot en veel grote katten die mensen achterna zitten. Dat en een paar boze olifanten. Veel meer is het niet, maar dat blijkt uiteindelijk toch voldoende om er een leuke zit van te maken. Echt goeie cinema is dit niet, wel een sterk staaltje ogen uitkijken.

avatar van Noodless

Noodless

Totally insane, one of a kind movie...

Onder de indruk...

Uitzonderlijk filmpje zonder meer. Niet alleen door het digitale tijdperk, maar ook gezien de veiligheid en gezond verstand zal zo'n film nooit meer gemaakt worden. Alle credits voor de regisseur en de cast die hier mee aan gewerkt hebben. Het gegeven is ongelooflijk bizar en zeker als je weet dat de dieren blijkbaar zelfs niet getraind werden. Het is al een intense beleving indien het getrainde dieren waren want met wilde dieren weet je maar nooit. Dus verbijstering alom ! Deze film zouden ze ook nu niet meer mogen maken. Je kunt de regisseur natuurlijk ook bekritiseren wegens de gevaarlijke opzet van de film, anderzijds het geduld en lef mag er ook wezen. Wel een curieus feitje is dat zijn cast voornamelijk zijn gezin was : zijn vrouw Tippi Hedren ( bekend van The Birds en Marnie , ...een muze van Hitchcock ), zijn zonen en bekende stiefdochter Melanie Griffith. Ongelooflijk dat de regisseur toch dit risico nam voor zijn gezin die eigenlijk van niks wisten. Egoïsme troef dat uiteindelijk ook na de film zich uitte in een breuk in het gezin voor altijd. Feiten spreken voor zich : 70 cast en crewleden zijn gewond geraakt tijdens de opnames. Cameraman Jan de Bont was verschillende keren serieus toegetakeld, Tippi in haar nek en Griffith was bijna een oog kwijt. Noel Marshall, de regisseur, was ook heel wat keren flink toegetakeld. Lijkt me ook normaal als je ziet hoe die zich tussen de leeuwen en andere wild cats zich beweegt. Zien om te geloven ! Je vraagt je af wat een mens soms bezielt om zulke dingen te doen. De film heeft eigenlijk geen verhaal, het is gewoon de onwerkelijke opzet die de kijker op het puntje van zijn stoel zet waarbij ook heel wat mooie beelden passeren. Het filmen heeft 11 jaar geduurd ! 8,5/10

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Wat een maffe bedoening dit. Ik heb gefascineerd zitten kijken. Jaren lang gefilmd, 70 gewonden en gewoon doorgegaan met alle opnames etc. steeds. Dit zou in deze tijd echt nooit meer van de grond komen, zo'n project. Ik heb me kostelijk vermaakt met deze 'Roar'.

avatar van clubsport

clubsport

Het bizarre is natuurlijk de omstandigheden , het verhaal stelt niet veel voor en die dieren zelf zijn de hoofdatractie .

Jan de bont heeft alles heel mooi gemonteerd , hier zie je al hoe goed hij is als cameraman , hij wisselt massascenes

goed af met prachtige close ups van leeuwenkoppen ( het zijn werkelijk prachtige dieren) .

Het hoogtepunt vormt toch wel als het gezin aankomt en bijna letterlijk overspoeld word door de dieren , het levert een lange bijna komische scene op die door de spelers ongetwijfeld heel anders is ervaren .