• 9.369.514 stemmen

Genre: Western

Geregisseerd door: John A. Alonzo

Met onder meer: Elizabeth Montgomery, Cliff Potts en Michael Cavanaugh

Plot Belle Starr

Belle Starr (Elizabeth Montgomery) is een vrouwelijke bandiet die zich graag wil aansluiten bij legendarische schurken als Frank en Jesse James, de Daltons en de Youngers. Zij rooft en plundert en gaat niets uit de weg. De lokale bevolking is niet blij met haar, evenals haar eigen zoon, omdat zij niet een normale moeder kan zijn en haar bandietenbestaan niet wil opgeven.

Cole Younger

Sheriff Pratt

avatar van Brix

Brix

• 19675 berichten

Een te onbekend western pareltje met een werkelijk geweldig spelende Montgomery, die hier een sterke vrouwenrol neerzet.

Er is geen enkele acteur of actrice in de film te vinden die zijn of haar rol niet goed vertolkt.

Zelfs de kleine Michelle Stacy (Belle Starr's dochtertje Pearl) speelt verbazend goed.

Een extra vermelding voor Geoffrey Lewis als de hypocriete dominee Meeks.

Een schitterende scene is die waarin

het huis van de niet zo eerwaarde dominee geplunderd werd door de vrienden van Belle Starr ; terwijl hij in de kerk de staat te preken, en de kerkgangers op het hart drukt dat bezit van wereldse goederen je niet in de hemel zal brengen

Mooi gefilmd, en met een pracht van een nachtelijke schietpartij.

Het ware verhaal van Belle Star is wel wat verdraaid, en het einde te abrupt.

Ik denk dat de film een minuut of twintig langer had mogen duren om het juiste verhaal op het scherm te krijgen.

Toch kan ik de film in deze versie ook zeer waarderen.

Wat mij betreft de ontdekking van het jaar tot dusver op westerngebied.

avatar van trebremmit

trebremmit

Mooie western, die naar het einde toe wat meer drama krijgt en daardoor wel een stuk beter wordt dan in het begin, ik kon alleen maar moeilijk meeleven met Belle Starr, ik vond het maar een nare vrouw eerlijk gezegd.
Wat ik me wel afvroeg, wie zou haar nou hebben neergeschoten op het einde, was dat haar zoon?