• 9.373.064 stemmen

The Seventh Scroll (1999)

Drama / Actie | 267 minuten (miniserie, 3 delen)

Genre: Drama / Actie

Speelduur: 267 minuten (miniserie, 3 delen)

Oorsprong: Verenigde Staten / Italië / Duitsland

Geregisseerd door: Kevin Connor

Met onder meer: Jeff Fahey, Karina Lombard, Roy Scheider

Plot The Seventh Scroll

In het oude Egypte zijn we getuige van de ingrijpende ontwikkelingen in de opbloeiende geheime liefde tussen Koningin Lostris en Tanus, bevelhebber van de koninklijke troepen. Een verboden liefde die ons 5000 jaar terug in de tijd voert. Naast deze geschiedenis maken we tevens kennis met de zeer bijzondere vondeling Hapi, die in onze eigen tijd op de oevers van de Nijl in een stenen mandje wordt gevonden door een getrouwd stel archeologen.

avatar van The One Ring

The One Ring

267 minuten... Degene die deze speelduur hebben bedacht moeten ze ophangen. Of ik moet af en toe van mijn principe afstappen om films compleet uit te zitten. Met moeite heb ik over heel wat maanden verspreid alle 3 de afleveringen bekeken en het was het absoluut niet waard.

Als belangrijkste minpunt noem ik toch wel de acteurs. Als ik ooit nog eens een film mag kiezen met slechtste acteerwerk ooit, dan gaat mijn stem hoogstwaarschijnlijk uit naar dit werkje hier. Erg triest om te zien dat Roy Schieder hieraan meedeet. Hij deed het nog het best van iedereen, maar het bleef onder de maat.

Het verhaal kent ook vele belachelijke zaken, maar die zal ik hier maar niet noemen, omdat waarschijnlijk toch bijna niemand het leest Laat ik het er op houden dat het duidelijk was dat de makers op het einde ook niet meer wisten hoe ze bepaalde plottwist moesten verklaren, wat een aantal vage dialogen oplevert. En de dialogen waren al van het allerbelabberdste niveau.

Verder gewoon een onding dat ik snel wil vergeten. Maar een ding zal me altijd wel bijblijven: de film heeft een CGI-waterval! Het klinkt misschien nog niet zo gek, maar als je de film ziet zul je waarschijnlijk wel begrijpen dat het totaal belachelijk is om een waterval van CGI in een echt (!) landschap te stoppen. Ik snap wel waarom het voor het verhaal nodig was, maar het is een van de lelijkste dingen die ik ooit gezien heb in film.

avatar van milus

milus

De computeranimatie zijn niet van deze tijd (ook niet voor een film uit 1999) en dat kan je storen. Het probleem is dat dit ook meteen in het intro zit waardoor je de neiging hebt de film meteen uit te zetten. Dat je toch even blijft hangen komt misschien omdat je toch wil weten wat er voor avontuurlijks en geheimzinnigs er zou kunnen komen.

Het is een licht verhaal, op zoek naar iets dat verborgen is vanwege een voorval uit de geschiedenis (om maar even niets te spoilen). Acteerwerk is niet echt toppie, maar ze komen er nog net mee weg. De sets blijven klein en dus zal de kracht moeten zitten in het verhaal. Dat gaat redelijk.

De film is prima voor een zondagmiddag bijkomen van de werkweek zonder teveel mentale inspanning. Misschien wat meer voor de jeugdigen onder ons, mede omdat er een kind is dat een belangrijke rol heeft in het verhaal.

Mooie uitspraak: toch geen oude politieserie he!

terwijl Roy Schieder (Blue Thunder, French Connection, NYPD) in beeld is...

avatar van chrissie

chrissie

De trilogie is van Wilbur Smith en leest als een trein. Spannend, vol avontuur en mysterie, sterke personages en eigenlijk geschikt voor Indiana Jones ware het niet dat het hoofdpersonage bij Smith Nick Harper heet. Dan verwacht je een fantastische film zeker als je weet dat het een miniserie is geworden, dus met tijd om het hele verhaal te vertellen.

En wat wordt het dan? Low budget met slechte acteurs, dialogen en effects. Langdradig, melige personages, plotwendingen die geen steek houden en de spannendste en knapste stukken uit het boek gewoon geschrapt. Geef dit in handen van een goeie regisseur met een groot budget en bekende acteurs en het resultaat zal de trilogie vast eer aandoen. Nu is het een enorme gemiste kans. Zo jammer.

avatar van montenegro

montenegro

The seventh scroll: één van de mooiste, boeiendste verhalen van meesterverteller Wilbur Smith.

Met een intrigerende Taïta in de hoofdrol; dan denk je, met dit boek moet je toch een mooi scenario kunnen uitwerken.

Nee dus: een heel grote gemiste kans deze film, alles is slecht, teveel om op te noemen.

Taïta is al eeuwen dood, maar nu heeft hij zich toch in z'n graf rond gedraaid .

0,5 punt !!!

avatar van pink_roosje

pink_roosje

Goede film, goed verhaal (verfilming) waarin het heden en verleden te zien zijn en samen komen, Sommige dingen zijn wel nep maar als egypte fan kan ik daar doorheen kijken 3*

avatar van MOKUMAN

MOKUMAN

Heb me 267 minuten geamuseerd met deze leuke mini serie. Niet te veel diepgang...matige special effects maar toch best wel ok.

avatar van aspro

aspro

heb die mini serie ook maar dan met karina lombardi Roy scheider en jeff Fahey.

op 3disc's met een sleelduur van circa 235min.

Gebaseerd op de bestsellers van Wibur Smith.

zeker de moeite waard,en een hele mooie serie.

avatar van Mister Grant

Mister Grant

The One Ring schreef:

Ik ben net 20 minuten bezig met deze miniserie maar idd het is een zeer beroerd gesteld met het acteerwerk, die Fahey heeft totaal geen gevoel van hoe te acteren.

Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voor ik er genoeg van krijg, het is dat het oude Egypte mij

aanspreekt anders had ik het nu al stopgezet.