• 9.373.568 stemmen

Rudolph the Red-Nosed Reindeer & the Island of Misfit Toys (2001)

Animatie / Familie | 85 minuten

Genre: Animatie / Familie

Alternatieve titels: Rudolph & the Island of Misfit Toys / Het Geheim van het Verdwenen Speelgoed

Geregisseerd door: William R. Kowalchuk Jr.

Met onder meer: Kathleen Barr, Rick Moranis en Jamie Lee Curtis

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot Rudolph the Red-Nosed Reindeer & the Island of Misfit Toys

"His Most Merriest Adventure Yet!"

Een gemene speelgoeddief steelt al het speelgoed van de Kerstman. Het is aan Rudolph en zijn vrienden Hermey, Yukon Cornelius en de verschrikkelijke Sneeuwman "Bumbles" om hem tegen te houden. Om zo alle kinderen van de wereld een leuke Kerstmis te bezorgen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Toy Taker / Mr. Cuddles the Teddy Bear (stemrol)

Rudolph / Mrs. Claus / Dolly / Peggy the Pig / Female Cardinal / Tooth Fairy / Rocking Horse / Adina (stemrol)

Queen Camilla (stemrol)

Scoop the Snowman (stemrol)

Hermey / Yukon Cornelius / Boomerang / Coach Comet / Duck (stemrol)

Santa Claus / Bumble (stemrol)

King Moonracer / Reindeer #1 (stemrol)

Elf Foreman (stemrol)

Hank (stemrol)

avatar van Dk2008

Dk2008

Eigenlijk meer een kinderfilm dan een familefilm maar goed. Meestal let ik toch meer op hoe het getekend is. Dat vind ik trouwens wel goed, het ziet er allemaal wel leuk uit. I.p.v. naar een rendier had ik wel een beetje idee naar zo'n bambi hertje te kijken. Verder heel fantasierijk en met veel liedjes erin. Ik heb de Engels gesproken versie bekeken die iets beter was dan de Nederlandse versie. De liedjes worden dan niet ondertiteld. Het verhaal ging ook wel, alleen tegen het eind een beetje te veel van het goede met die achtervolging. Beetje James Bond-achtig van opzet. Zoals vaker zitten in dit soort films ook wel humoristische momenten, zoals met de honden die de slee niet willen trekken, en daarom best wel leuke film. 3.0.

avatar van Spetie

Erg tegenvallend filmpje.

Het is een filmpje die zich vooral richt op de jongste jeugd. Volwassenen zullen hun heil vooral moeten zoeken in de animatie. Dat is ook het enige onderdeel van de film dat er nog redelijk tot goed uitziet. Veel opvallend kleurtjes en de wereld waarin de film zich afspeelt is behoorlijk creatief vormgegeven.

Qua verhaal stelt het allemaal niet veel voor, maar dat zou niet erg zijn, mocht de film nog een vlot verloop hebben. De film wordt echter meerdere malen onderbroken door de meest vreselijke liedjes. Dat haalt het tempo enorm uit de toch al niet echt leuke film, die ondanks de niet zo lange tijdsduur uiteindelijk nog een enorme zit blijkt.

1,0* dankzij de mooie kleuren, verder is het haast niet te doen.