• 9.234.720 stemmen

Alternatieve titel: Soldiers of Change

Geregisseerd door: Peter Manoogian

Met onder meer: Clifton Davis, Charles Shaughnessy en Stacey Dash

Plot The Painting

"Two worlds. One love. Turbulent times."

De jaren '60 van de vorige eeuw, een turbulente tijd in Amerika. De Kennedy's zorgen voor hoop en een nieuw elan, maar Amerika blijft een verdeeld land dat nog worstelt met een verleden van rassendiscriminatie. Het is ook de tijd waarin Randy Barrington opgroeit. Als zoon van een rijke industrieel is hij voorbestemd om zijn vader op te volgen. Zijn vader is een weduwnaar die zijn zoon in zijn eentje opvoedt. Hij probeert zijn eigen conservatieve denkbeelden over te dragen en zo zijn zoon klaar te stomen voor het grote werk: leiding geven aan het familie-imperium. Hij bedoelt het goed, maar neemt te weinig tijd om zijn zoon echt te leren kennen. Gelukkig kan Randy altijd terecht bij Thomas Ayers, de chauffeur van de familie en een tweede vader voor Randy. Toch blijft er altijd een zekere afstand tussen hen. Dat verandert als Thomas Randy mee naar huis neemt om hem voor te stellen aan zijn zus, zijn oom en vooral ook aan zijn nicht Hallie. Het is liefde op het eerste gezicht. Maar Randy ziet niet de gevaren van een liefdesrelatie tussen zwart en blank. Randy moet in dienst en wordt uitgezonden naar Vietnam, waar hij een held wordt. Maar de prijs die hij daarvoor moet betalen is hoog...

logo tmdbimage

avatar van Pedor

Pedor

De film gisteren gekeken. Ik vond het echt een hele goede film.

Echt een aanrader.

avatar van stinissen

Deze film is inderdaad een echte aanrader en je moet stevig in je schoenen staan om geen traantje weg te pinken.

Als je van films houdt zoals The Notebook , nou dan ben je hier aan het juiste adres.

Deze film had dan wel het budget van eerder genoemde film niet, maar dat deed niets onder van de kwaliteit van deze werkelijk prachtige film.

Een dikke negen dus 4.5*

avatar van zeus

zeus

Zojuist bekeken op film 1 en het was geen onaardige film. Het brengt ook goed weer hoe erg het rascisme vroeger was. 4*.

avatar van eRCee

eRCee

• 1953 stemmen

The Painting blinkt vooral uit in oppervlakkigheid. De hele film hangt aan elkaar van goedkope sentimentaliteit. De goedheid, of liever correctheid van alle belangrijke personages is gewoon lachwekkend. Neem bijvoorbeeld de scene dat de kokkin toestemming krijgt van haar 10-jarige blanke baas om voor de tv naar Martin Luther King te kijken.
Werkelijk geen enkel cliché wordt geschuwd bij de uitwerking van het thema. Racistische jongeren in auto's, discriminerende superieuren, tegenstribbelende vaders, alles zit er in. Dan wordt het ook nog eens op een tenenkrommende manier aangekondigd en duidelijk gemaakt. Enkele dialogen zijn totaal onrealistisch en dienen slechts om de kijker bepaalde dingen uit te leggen. Belangrijke gebeurtenissen als de dood van de hoofdpersoon en de veiling van het eerste schilderij zie je daardoor mijlenver aankomen.
Het eind breit alle losse eindjes nog eens stevig aan elkaar. Wat een rotzooi.

avatar van thugster

thugster

• 1977 stemmen

geweldige film

avatar van rondh

rondh

Wat een gigantische tegenvaller. Het acteerwerk was niet best. Het verhaal ging, maar was niet top. En de muziek was zwaar klote. Het kwam allemaal erg ongeloofwaardig over.

avatar van nightbreed

nightbreed

Je vergeet te vermelden dat het ook nog eens uiterst saai was, een film zonder hoogtepunten.

Cijfer: 1,5

avatar van Tha Luz

Tha Luz

Wat een film zeg!

Heb deze film 3 jaar geleden op canal+ gezien en toen daarna was ik de naam vergeten.Heb hem vorrige week bij de blokker gekocht en opnieuw gekeken.Geweldig gewoon:)De film was naar mijn idee wel iets te kort om het echt iets speciaals te geven.De Vietnam scenes waren nog wel aardig gedaan maar natuurlijk hebben we dat beter gezien.Net zoals Stenissen zei:Als je van The Notebook houd moet je deze ook zien.En een tranenpinkent einde.

4.5!

avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

mooi verhaal , maar heel erg verprust door ene slechte regisseur, slechte cameraman en slecht , ongepast geluid, niet te vergeten het amateur acteren, (nivo van The Nanny) regelmatig zo onecht dat het bijna een comedy wordt. verhaal 3,5, rest 1,5

avatar van kanjertje

kanjertje

Niettegenstaande de acteerprestaties beter konden, de film vrij voorspelbaar was en de muziek niet top vond ik 'The Painting' toch een prachtfilm.

Dat omwille van het verhaal, de moraal en de hoop dat me van het begin van de film aangreep en niet meer losliet.

Aanrader !

avatar van boemboem27

boemboem27

prachtige ontroerende emotionele film.

met een nog verassender en niet verwacht einde.

de gevoeligen onder ons zal wel een traantje wegpinken.

een echte aanrader toppie....

avatar van Boenga

Boenga

Zoals ik hierboven al las: oppervlakkig, met een overdosis cliché's, niet bepaald het beste acteerwerk, voorspelbaar, en meer van dat.

Desalniettemin: een leuke film met een leuke sfeer die je echt wel van begin tot einde meesleept en doet inleven - iets wat ik bij The Notebook niet had.

Als alle dvd's van €1,- in Blokker dit niveau zouden halen...