Genre: Actie / Drama
Speelduur:
253 minuten (miniserie, 6 delen)
Alternatieve titel: Empire: Rome, Power, Murder
Geregisseerd door: John Gray, Kim Manners en Greg Yaitanes
Met onder meer: Santiago Cabrera, Jonathan Cake, Vincent Regan
Plot Empire
Rome, 44 voor Christus. Julius Caesar keert na zijn triomf in Spanje terug naar Rome. Daar treft hij een staat aan die in verval verkeert en wordt bestuurd door een door macht gecorrumpeerde Senaat. Er zal bloed gaan vloeien en dan zal op een man de zware taak gaan rusten om het Romeinse Rijk te besturen... Octavius, de 17-jarige neef van Caesar, is een van de Romeinen die Caesar toejuicht bij zijn terugkomst uit Spanje. Maar onder het selecte gezelschap van edelen dat Caesar omringt, smeult onrust, woede en wrok. Slechts enkele dagen later, op 15 maart, wordt Caesar het slachtoffer van een samenzwering waarbij ook de senatoren Cassius en Brutus zijn betrokken; 23 steekwonden maken een einde aan het leven van de gevierde dictator. Met zijn laatste krachten benoemt Caesar zijn impulsieve en onervaren neef Octavius tot opvolger. Generaal Marcus Antonius maakt zelf aanspraak op de troon en accepteert niet dat iemand die is opgegroeid in luxe en nog nooit een slagveld van dichtbij gezien heeft er met de buit vandoor gaat. Daarbij wordt hij gesteund door de moordenaars van Caesar, die korte metten willen maken met alle afstammelingen van de dictator.
Zeer aardige mini serie die lekker weg keek.
balosa
maar je moet geen veldslagen verwachten, het gaat er meer om hoe Octavius de nieuwe Caesar wordt, kijkt wel lekker weg maar het is meer Drama dan Actie... 3*
De_Hollander
Zeker een goeie film, het verhaal boeide me, en hield me zeker in de ban
Softrunner
Aardige miniserie, wel vermakelijk om naar te kijken. Leuke decors. (de moeite waard om te kijken)
Fangs (crew films)
Is dit de serie die nu op de nederlandse televisie is?
Nee, die serie heet, zoals Kos al opmerkte, Rome: zie hier
Deze miniserie is in Nederland op DVD verkrijgbaar (zie plaatje), maar hij is op dit moment niet op SBS6.
Iketes
- 1968 berichten
Ik dacht dat dit een gehele serie was, zo doet de reclame zich in ieder geval voor. Jammer, maar toch maar kijken
Cheese
Matige serie. Kijkt op zich nog wel redelijk weg. Maar ik irriteer me er mateloos aan dat het echt geen reet te maken heeft met de historische feiten. Het verhaal is vaak erg onwaarschijnlijk. 2,5*
ILDIB
Goede serie, helaas wisselt ie wel prima stukken af met snel in elkaar geflanste scenes. Het verhaal is wel oke.
Zoals gezegd sommige scenes zijn wat mager. Gelukkig wel sneller dan Rome, maar mist de kwaliteit die rome wel had..
animalkrullie
Goede miniserie wat eigenlijk best goed aansluit op de serie Rome.
Niet te veel bij nadenken over het wel historisch klopt.
Ik weet het niet ik was er niet bij dussss (lijkt me ook vrij onlogisch, maar ja) 3*
gaborroos
zeer goede film heb hem helemaal gezien dit weekend en was zijn 7euro meer dan waard
een goed verhaal goed verfilmt
russell
Heerlijke film, leefde helemaal mee met hem, hij ziet er trouwens ook lekker uit .... misschien is dat de reden dat ik deze film een 4 geef.
Tarkus
Deze serie gaan vergelijken met die andere serie, het sublieme 'Rome', is te ver gezocht. Beter dan 'Rome' kan amper.
Toch is ook deze serie wat betreft verhaal best goed, al valt de geschiedkundige waarheid wel te betwijfelen.
Ook de decors zijn hier niet zo accuraat, maar toch is het best een leuke serie en heb ik er van genoten, heb ze trouwens in één keer uitgekeken (4u20min).
Het geheel is ook wat zediger dan wat je ziet in 'Rome' en des te ongeloofwaardiger, ik geloof er geen barst van dat men gekleed aan orgies deelneemt of een bad nam in die tijd, wat in deze film dus wel gebeurt.
Maar ondanks de paar foutjes is het dus wel een goed verhaal en een film voor iedereen, jong en oud.
benjiq
deze film heeft volgens mij een hoge rating omdat veel mensen deze verwarren met de langere serie 'Rome'.
Obbie
Gisteren 1ste deel gezien. Tja... hoe je het ook went of keert je gaat toch vergelijken met Rome en dan is dit toch echt een matig tot slecht aftreksel daarvan.
Quido
Als deze serie inderdaad een budget van $50.000.000 kende, ziet het er allemaal wel erg belabberd en primitief uit. Over efficiënt film maken gesproken ...
Verder ook niet al te denderend; clichématig script, toneelmatig acteerwerk, aanzwellende muziek op kennelijk emotioneel bedoelde momenten en camerawerk en montage welke de serie van enige franje en grootsheid willen voorzien, maar daarin maar sporadisch slagen. Onderhoudend en vlot is het zeker, maar verhullen dat het allemaal eigenlijk vrij mager en klein is lukt de makers niet.
Konstantin
Geweldige film die zich afspeelt in het romeinse tijd toen het republiek uiteenviel.
Prima acteerwerk en zeker geen saai verhaal lijn , maar ook hier zit een min punt het is allemaal beetje te ver gezocht. Het lijkt ook alsof het film Gladiator een rol heeft gespeeld in het bedenken van deze verhaal lijn. vergelijken met de serie ROME die veel meer historisch correct is ( behalve de bedachten personage de centurion's ) Maar als je dat opzij zet dan heb je echt een top film die 4 uur duurt . En vindt het zelfs jammer dat door de hoge kosten de regisseur niet de volle 6 uur serie kon maken zoals gepland was , je kan gewoon zien dat het verhaal aan het einde effe snel doorheen vliegt terwijl er zeker nog heel wat scenes bij konden. Maar ik moet wel zegge dat voor mij het zeker in mijn top 5 romeinse films komt te staan 4,5
Filmfan74
Het verhaal van de moord op Julius Ceasar en de machtstrijd die erop volgde is al talloze keren op film verschenen, en dit is zeker niet de beste. Het is op zich vermakelijk, maar is op veel punten ongeloofwaardig. Een voormalige slaaf krijgt wel erg veel verantwoordelijkheid van Ceasar, de redding van Octavius die slangenbeten weet te overleven slaat ook nergens op en de plotselinge wisseling van Tyrannus tijdens zijn strijd tegen Octavius is ook erg matig. [\spoiler]. Het kan in geen enkel opzicht tippen aan het fantastische tv serie Rome. Zolang je die nog niet hebt gezien is deze wel ok, maar niet meer dan dat.
coldstorm
ik heb het verhaal gelezen hoe het ongeveer echt moet gegaan zijn ik miste de situatie rond cleopatra die ik totaal niet in deze film terug zie en voor mij is dat een hele grote misstap
en sommige dingen zijn idd al beschreven zoals idd de slangenbeet iedereen is dood maar hij niet
ik heb Rome niet gezien maar deze film red het niet bij mijn favorieten
ik vind het zelfs een van de slechtste wat er met brutus en cassius verder gebeurt zie je ook niet terug
voor de moeite heb ik deze film 2 sterren gegeven 4 punten maar eigenlijk verdient deze film minder
vele van jullie zullen het niet eens zijn met mij maar smaken verschillen he
AMEN

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song