• 9.374.037 stemmen

Alternatieve titel: Danza de Morte

Geregisseerd door: Paul Hunt

Met onder meer: Rhonda Gray, Cleve Hall en Robert Padilla

Plot Twisted Nightmare

"If only it were a bad dream!"

Een groep tieners wint een trip naar het zomerkamp waar ze vroeger wel eens naar toe gingen. Wanneer ze daar aankomen beginnen ze één voor één te verdwijnen. De overlevenden denken dat de verdwijningen te maken hebben met de dood van een gehandicapt kind in het kamp jaren eerder.

damon

Supercoole slasherfilm, met slechte acteurs, a lot of nudity en een super cheesy gevoel

avatar van mikey

mikey

Klinkt niet slecht. Waar heb je hem vandaan?

damon

VHS gehuurd bij mijn lokale videotheek

ik kon hem nergens anders vinden (ook niet op ebay)

foto's

hier een link met (vage) foto's

avatar van mikey

mikey

Jammer verder dat ie onvindbaar is, nou ja 'you cant always get what you want'

Die cover klopt dus ook niet. Ik was met damon al naar een goede vervangende aan het zoeken, maar dat valt nog niet mee .

Oke, met dank aan damon en mikey de goede poster geplaatst.

avatar van KristofBeckers

KristofBeckers

Hmmm, Slecht verhaal, slechte acteurs, slecht gefilmd, fouten in de montage, super cliché, onnodige slow-motion, idiote conversaties, onnodige eindontploffing, geen spanning, fouten in het licht,....

Duidelijk een film die alleen maar gemaakt is voor de special effects en de naakte vrouwen.

1 Ster omdat het zo slecht is dat het grappig is.

PS: Die acteur die Tak speelt is ongetwijfeld de slechtste acteur ooit. (ook al de moeite om die te zien spelen dus)

KristofBeckers schreef:

KristofBeckers schreef:

Tak is de man! die gast vertoont echt totaal geen emotie....

avatar van Let me see it

Let me see it

ik heb deze thuis op vhs..net gezien, maarre ik snap het plot niet helemaal

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Een vergeten summer camp slasher die qua verhaal veel geleend heeft van o.a. Friday the 13th (1980) en The Burning (1981). Een gedeelte van de set (de schuur) doet dan weer erg veel denken aan Friday the 13th Part 2 (1981).
De cast doet het over het algemeen wel redelijk, maar hier en daar zitten er toch wat memorabel slechte dingen tussen. Zo is er op het gezicht van het personage Tak (gespeeld door ene Darryl Tong die voor zover bekend enkel in deze film geacteerd heeft) op zo nu en dan een glimlach na, maar één emotie te zien. Zijn stem blijft ook bijna de hele film op dezelfde monotone toon. Hierdoor verliezen de scenes met hem de geloofwaardigheid volledig en is het hier en daar onbedoeld grappig.
Daarnaast bevat de film nog een aantal fouten waar ik wel om kon lachen. Zo is er tijdens de eerste moord helemaal geen strop te zien, waardoor het net lijkt of de dame ineens omhoog vliegt.
De make-up van de moordenaar (gespeeld door Cleve Hall) ziet er dan weer verbazingwekkend goed uit en is de muziek van Bruce Wallenstein nog best aardig (al hadden ze die foute instrumentale rock wel achterwege mogen laten).
Wat de film soms ook nog wel amusant weet te maken zijn de aparte keuzes van de makers. Zo gebruikt men een paar keer om onbekende redenen slow-motion, wat met name de stem van één van de hoofdrolspeelsters erg grappig maakt. Ook wist de heel overdreven explosie op het einde me zzn het lachen te krijgen.
Het camerawerk is dan weer best slecht en haast amateuristisch te noemen.
Ach, de film heeft zo zijn voors en zijn tegens, maar kan nog best vermakelijk zijn voor liefhebbers van (slechte) jaren '80 slashers.

avatar van richette

richette

damon schreef:

Lot of nudity?

Valt best mee

avatar van joolstein

joolstein

Uitgebracht toen de hoogtijdagen van het slasher-genre al min of meer achter de rug waren en ik vraag me ook af of de regisseur enige idee had hoe je een goede slasher-film maakt? Ja er is volgens het plot een groep tieners die vertrekt naar een zomerkamp. Maar 'ahem'- kaartjes winnen voor kamp Paradise, waar ze vroeger naar toe gingen...dan kan je géén tiener meer zijn. En niemand vraag zich ook af hoe het komt dat alleen het dit vriendenclubje heeft gewonnen?

Tja je film op de dezelfde locatie filmen als Friday the 13th Part III (1982) was misschien een goed idee maar een de hooivork-kill eruit lenen en dan net doen alsof het met een 3D-camera is opgenomen, was dat niet! Ook is er een hoog aantal slachtvee, wat veel bloederige verwachting schept, maar teleurstellend genoeg vallen er veel doden buiten het scherm. En van wat je wel te zien krijgt, zijn er ook veel in zo'n duisternis gehuld dat er nauwelijks van kan worden genoten. Pas in de tweede helft werd dit een beetje beter..

Waarom er razend gebrek aan verlichting was? Geen idee want de make-up-werd gedaan door special effects-artiest Cleve Hall (TerrorVision (1986) en Ghoulies (1984) en die leverde bij degene die tenminste wel te zien zijn, fatsoenlijke werk naar budget, af! Blijkbaar dacht de regisseur dat als je genoeg ontblote boobs toont, dan is de rest niet zo belangrijk meer of hij vervulde hiermee gewoon zijn eigen behoefte...?

Tja en het proberen met een twist … die was niets bijzonders, omdat het nooit echt een mysterie is.(wie gebruik er dan ook een flashback) Plus het is de jaren '80 dus moest er ook een soort Rambo-figuur (TAK) verschijnen en enige echte manier om het te beëindigen was natuurlijk met een explosie! De film voelt vertrouwd doordat het de checklist van slashers afloopt maar er zijn zoveel betere slashers. Zeker veel betere slashers uit de jaren 80.

avatar van Vascago

Vascago

Dit had best potentie kunnen hebben, maar alles was zo donker gefilmd dat ik zelfs het donkere personage niet van de blanke personages kon onderscheiden. Geen moord gezien, geen enkele blote borst. Puur omdat het beeld bijna zwart was. Helaas!