• 9.370.338 stemmen

Geregisseerd door: Jack Fisher

Met onder meer: Adrian Pasdar en Cecilia Peck

• YouTube Bekijk via YouTube

Plot Torn Apart

Een in Israël geboren Jood (Adrian Pasdar) keert terug naar de Westelijke Jordaanoever om zijn militaire dienstplicht te vervullen. Daar raakt hij bevriend met een onderwijzeres (Cecilia Peck), afkomstig uit een Arabische familie. Ondanks hun blijkbaar onmogelijke liefde en de druk die door hun families op hen wordt uitgeoefend, beloven zij elkaar om voor altijd samen te blijven.

Laila Malek '61

Jamilah (as Hanna Azulai)

Laila Malek

avatar van gerritdina

gerritdina

Deze film die in Israel speelt van '67 tot '74 blijft actueel.

Ooit voor tv gezien en ik dacht er vaak aan terug, gewoon omdat de film qua verhaal actueel blijft.

Na veel moeite heb ik een opname kunnen bemachtigen en weer was ik onder de indruk van de actualiteit.

Het stel dat echt voor elkaar gaat, maar dan de onmogelijkheid omdat ze bij twee verschillende bevolkingsgroepen horen.

2 godsdiensten, 2 volkeren, wel een grens of geen grens. Wat een verdriet.

Duidelijk geeft deze film weer dat de Palestijnen op de westbank anders reageren dan de Gaza-palestijnen.

Na het zien van deze film begin je mee te denken over echte oplossingen in dit gebied, maar evenzovaak zul je beseffen dat dit niet zal lukken.

Er zijn duidelijke parallellen tussen deze film en de film Earth (1947 earth)

Wellicht zijn er nog meer plaatsen op de wereld waar deze tegenstellingen in een film te vertellen zijn al is de werkelijk altijd vele malen groter dan wat er in de film speelt.