• 9.372.934 stemmen

Le Impiegate Stradali - Batton Story (1976)

Komedie / Drama | 92 minuten
Nog geen stemmen

Genre: Komedie / Drama

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Mario Landi

Met onder meer: Femi Benussi, Gianni Cajafa en Daniela Giordano

Gesproken taal: Italiaans

Plot Le Impiegate Stradali - Batton Story

Marissa (Femi Benussi), lerares in het dagelijkse leven, wordt ervan beschuldigd een prostituee te zijn en moet naar de gevangenis. Daar raakt ze bevriend met andere prostituees en ze besluit een organisatie op te zetten, die opkomt voor hun rechten.

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Ze bestaan helaas ook : films waarin Femi Benussi haar kleren aanhoudt ....en dat is geen unicum waar ik blij van word, om het zacht uit te drukken. Een uiterst onprettige verrassing zelfs, aangezien deze prent toch is gedistribueerd als een zgn. "erotico " en bovendien geregisseerd door...Mario Landi ! Iemand die dankzij ranzige klassiekers als Giallo a Venezia of Patrick vive ancora geen introductie behoeft bij sleaze buffs. Zelfs sleaze/ GAV sterretje Gianni Dei zit erin als vriendje van Benussi, maar die 2 houden zelfs in bed hun kleren aan ! Niet te geloven.

We hebben hier wel degelijk te maken met een film over snolletjes, wat de zeer geringe hoeveelheid sex en naakt nog vervreemder maakt. Ja, ik heb toch echt de zgn. integrale DVD versie gezien maar veel verder dan wat FF nude flashes van de hoertjes heb ik niet kunnen ontwaren, plus nog enkele tit en boobflashes van niemand minder dan Daniela Giordano , echter duidelijk over haar top heen. Dat geldt nog meer voor de ooit gerespecteerde actrice Merlini als letterlijk ouwe hoer en hier op een dieptepunt beland.

Verhaal voor zover het ter zake doet : Benussi is lerares in Rome, beschouwt prostitutie als een Kwaad dat bestreden moet worden maar geraakt er bij toeval zelf deels in verzeild. Zo komt ze op de idee van een - toen nog SF- hoerenvakbond en legalisering van het nobele , oudste beroep ter wereld. Toevallig blijkt haar vriendje Dei de zoon van een minister te zijn, en dat brengt Benussi op een cunning plan....dat wordt uitgewerkt op een manier die we in nog 643468732178 films uit die tijd hebben gezien.

Geldt trouwens voor alles hier : er zit geen gag of situatie in deze extreem armoedige prul die ik niet al kende uit andere sex comedies- de term drama hierboven is natuurlijk bullshit- en vaak dan nog enthousiaster uitgevoerd, met meer vlees.

Genoeg over deze bocht, hij is uit op DVD in IT en kan uiteraard worden gedownload, maar tenzij u als ik een diehard Benussi tifoso bent, kunt u dit - neen moet u dit- overslaan.