• 9.372.303 stemmen

Shades of Darkness (2000)

Thriller | 82 minuten

Genre: Thriller

Geregisseerd door: Christopher Johnson

Met onder meer: John Maczko, Anne C. Trebilcock en Lorie Madison

Plot Shades of Darkness

"EVIL HAS ARRIVED"

Als Bridget Avers (Trebilcock) terugkeert naar haar geboortestad Autumn Hills, stuit ze op een bedreigend wezen (Maczko), dat de hele bevolking uit wil roeien. Ze probeert tegen het wezen te strijden maar als ze hem confronteert, dreigen zij en de andere inwoners door zijn enorme kracht overgenomen te worden. Ze snapt dat het wezen iedereen kan vernietigen als zij de terreur niet stopt...

Collin / Sloan Pritchard / Triston Steward / The Entity

Kira McGovern

Mick Lindsay

Abigail Steward

narva77 (crew films)

Gekocht voor € 0,99 bij de FRS en daarmee volgens mij mijn goedkoopste dvd aankoop ooit. Schijnt echt ongelovelijk slecht te zijn

Zo schrijft Scott Weinberg van de "Apollo Movie Guide" in zijn recensie:

"If you remember anything about Shades of Darkness fifteen minutes after it ends, you may be an elephant."

BoordAppel

Misschien ben ik wel een olifant, want ik kan me nog dingen van deze film nog herinneren en het is al weer een aantal uur geleden dat ik m zag .

Maar het is wel echt een slechte film. Tegen het einde een beetje vervelend en saai maar in het begin zitten er nog genoeg hilarisch slechte scene's in, vooral om de scene in de graftombe heb ik goed kunnen lachen. Vooral qua regie is dit een enorm prutwerkje.

Maar er zijn zelfs positiefe dingen te noemen over deze film. Er speelt namelijk 1 acteur in mee die gewoon kon acteren! Ook heeft het verhaaltje soms best potentie maar die wordt dan weer vakkundig om zeep geholpen door de belabberde uitwerking.

Shades of Darkness is wel de moeite waard als je van erg slechte films houdt om er even goed om te lachen.

narva77 (crew films)

Je bedoelt zeker John Maczko?

Nu ben ik helemaal benieuwd naar deze film

Voor hoeveel heb jij deze aangeschaft, of heb je hem gehuurd?

BoordAppel

Nee, Larry Martin. Hij heeft een heel klein rolletje als hotelbediende maar dat deed hij best goed. Verder heeft hij volgens IMDb in geen een andere film gespeeld, maar dat geld voor de meeste "acteurs" in deze film . Overigens staat op de hoes dat John Maczko in Extreme Measures een rol heeft maar IMDb gelooft dat niet.

Voor hoeveel heb jij deze aangeschaft, of heb je hem gehuurd?

Een vriend had deze aangeschaft voor een andere vriend die jarig was, samen met andere toppers als Queen Kong en Peak Experience . Ik leen ze alleen maar omdat ik af en toe wel aan extreem slechte films toe ben. Ik kan je Peak Experience van harte aanraden, daar zakt je broek echt bij af zo slecht.

narva77 (crew films)

Aha oké, dat weten we dan. PS John Maczo schijnt wel een piepklein rolletje te hebben in "Kiss of the Dragon".

En als je nog een slechte film wilt zien, moet je volgens velen 'Manos', The Hands of Fate maar eens kijken

BoordAppel

Staat op mn verlanglijstje .

BoordAppel schreef:

Ja, inderdaad, die Larry Martin speelde idd het beste van allemaal, met die peuk telkens

Anyway, ook ik ben tot de conclusie gekomen dat dit niet al te best was.

Zelfs de DVD-kwaliteit was uitermate slecht; soms slechte beeldkwaliteit (pixels tellen), ondertiteling die regelmatig wegviel, soms letterlijke vertalingen vanuit het Engels terwijl het bv. een dubbele betekenis had.

Oja, er zouden ook wat extra's op de DVD staan, die in geen velden of wegen te bekennen waren, behalve de Trailer (niet dat ik op die extra's te wachten zat, maargoed).

Maar ik realiseer me dat de slechte DVD-kwaliteit de filmmakers niet valt aan te rekenen.

Wat de filmmakers wel valt aan te rekenen, is het crappy verhaal, het slechte acteerwerk (regelmatig tenenkrommend), slechte dialogen en teksten, matige regie, matig camerawerk, slechte montage (een paar keer zag je zelfs een "barst" tussen twee filmfragmenten, of hoe je dat ook noemt) enz. enz.

Ook zag je heel duidelijk dat dat Cruiseschip en die goederentrein miniatuurmodellen waren. Oké, toegegeven, dat wist ik vantevoren al, omdat ik die officiële website van de filmmakers had bezocht, maartoch.

Ik kom ook uit op 1*, maar ik doe er nog een halfje bij vanwege het gegeven dat die regisseur Christopher Johnson, niet alleen de film heeft geregisseerd, maar ook het scenario heeft geschreven, de film heeft geproduceerd en de montage heeft gedaan. En dat voor een 28-jarige....

1,5* dus. Oja, ik ben waarschijnlijk ook een Olifant, want ik zag de film bijna een week geleden

avatar van 606

soms redelijke thriller met een vleugje horror.

2,5 ster

avatar van misterdhdh

misterdhdh

slechte film die ik ooit gezien heb, en dan heb ik ceremony (1994) al gezien, echt super boring film, niets goed aan, geen goede muziek, niet goed uitgewerkt

leek wel een film met een budget van 0 euro, trommel een paar buren op vraag ze soms iets te zeggen en zorg ervoor dat ze ieder een fakkel bijhouden, snap nog niets van het verhaal, maar ben tussen de film 2 keer in slaap gevallen, ik wil dit verhaal gewoon niet snappen. het meeste heb ik me nog gestoord aan de aftiteling, die viel constant weg, er ontbraken woorden/letters, waarschijnlijk viel de ondertitelaar ook altijd in slaap

maarja, voornwie schrijf ik dit, niemand leest dit. zat in een box van 10 film, waarbij de andere 9 ook rotzooi zijn. Snap niet dat hij nog meer dan 1 krijgt.

de makers mochten ze direct opsluiten

absoluut NIET KIJKEN, voor mij is dit de slechtste film die ik al gezien heb

0.5/5

beste: vanaf minuut 85