• 9.371.621 stemmen

Met onder meer: Alberto Yoel en Yailene Sierra

Gesproken taal: Spaans

Releasedatum: 16 maart 2006

Plot Habana Blues

Twee jonge Cubaanse muzikanten, Ruy en Tito, delen dezelfde droom: beroemd worden en weggaan uit Havana. Ruy woont samen met de moeder van zijn twee kinderen, Caridad, en ondanks de liefde die ze nog steeds voor elkaar voelen, balanceert hun relatie toch op de rand van een breuk. Wat betreft Tito, die woont alleen met z'n grootmoeder. Ze zijn druk bezig met de voorbereiding van hun eerste grote concert wanneer ze vernemen dat twee Spaanse producenten, Martha en Lorenzo, in Cuba zijn gearriveerd op zoek naar nieuw talent. Nu ze tegenover, volgens hen, dé kans van hun leven staan, moeten ze starten met de "verovering" van de Spanjaarden.

avatar van LaCaméraStylo

LaCaméraStylo

Gister in de bios gezien. Goede film over vriendschap, liefde en muziek. Daarnaast laat de film echter ook zien hoe moeilijk het is in cuba een uitweg te vinden, een redelijke kans te krijgen en hoe dit de bevolking beinvloed. Goede soundtrack, erg mooie beelden, goede montage. Vier sterren.

avatar van MarjoleinM

MarjoleinM

Damn wat een clichés, sorry ik kraak hem met al mijn kracht.

Of lees hier verder

avatar van LaCaméraStylo

LaCaméraStylo

Ik heb geen last gehad van opvallende clichés, noch onechtheid. Misschien heeft het ermee te maken dat ik vrij weinig van Cuba weet of er nog nooit geweest ben. Ik vond de cinematografie goed, het verhaal was leuk, uiteindelijk vond ik de soundtrack toch niet zo goed.

avatar van MarjoleinM

MarjoleinM

Ignorance is bliss.

Believe me!

avatar van lalaguna80

lalaguna80

Gister gezien in de bios. Wilde eigenlijk naar Da-Vinci code gaan, maar die draaide niet op 't juiste tijdstip. Dus moest een andere film zoeken. In het filmhuis draaide Habana Blues. Tja, wat moet ik ervan zeggen.....niet echt een geweldige film. Het einde maakte nog iets goed...daarom toch nog 2 sterren.

avatar van henkula

henkula

MarjoleinM schreef:

Ignorance is bliss.

Believe me!

Jawel, maar het blijft een muziek film heh? Geen manifest

Voor de muziek is het geluid trouwens bij deze film wel goed te noemen, maar niet voor de gesprekken.

avatar van as

as

Mooie lieve film over vriendschap, liefde en natuurlijk muziek. Mooie beelden van het hedendaagse Cuba en Havana in het bijzondere. Laat zien dat het leven op Cuba niet altijd even makkelijk is waar men continu tegen de muren (lees: regelgeving) van de regering op loopt. Binnen die schizofrenie van het leven wordt de vriendschap tussen Ruy en Tito heel aardig uit gespeeld. Niet altijd even overtuigend en de muziek vond ik ook niet altijd even sterk maar leuk en fris filmpje met mooi naturel spel.

3.5*en

Begint fris en leuk. Helaas blijkt het verhaal al snel nogal cliché. Vooral die hele toestanden met het platencontract.

In het laatste half uur zakt de film enorm in.

An sich zit er veel drama in de film, maar het wordt op zo'n voorspelbare en hapklare manier gebracht dat het me niet veel doet.

Leuke sfeer, aardige muziek en mooie mensen.

avatar van Hark

Hark

Leuke titel maar de muziek in de film is absoluut geen blues. Erg jammer want dat doet de titel wel vermoeden, dit was ook de reden waarom ik de film ging kijken. Er kon moelijk gekozen worden tussen de muziek en het verhaal. De combinatie is ook zwak. 2*

avatar van latrat

latrat

Spijtig van het ongeloofelijk voorspelbare verhaal en gevoel, want ik vond de setting en acteurs veel potentieel uitademen.

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Ik vond de film nogal saai,het kon mij allemaal niet boeien..

avatar van Mads Smikkelsen

Mads Smikkelsen

Aardige film, goed geacteerd, redelijk verhaal, alleen kon de muziek me niet bekoren, geen topper en geen misser.

avatar van Greeneyelady1

Greeneyelady1

Was op zich wel een leuke film. Mooie muziek. Goed acteerwerk, kwam geloofwaardig over.

avatar van jikamajoja

jikamajoja

Leuke beelden, veel muziek en Cubaanse sfeer !

Het verhaal zelf is heel erg zwak.

avatar van De Blauwe Rijder

De Blauwe Rijder

Ik heb de film willen zien omdat ik net terug ben uit Havana, maar wat een drama deze film. Er wordt niet alleen slecht geacteerd maar ook de soundtrack is waardeloos. Het verhaal stelt werkelijk niets voor en mis de Cubaanse sfeer in deze film. Deze film maar heel snel vergeten..