• 9.234.717 stemmen

Alternatieve titel: Quantrill's Raiders

Geregisseerd door: William Dieterle

Met onder meer: Alan Ladd, Lizabeth Scott en Arthur Kennedy

Plot Red Mountain

"Love and Life Were Cheap...When QUANTRELL'S RAIDERS Blazed a Trail of Terror Across the West!"

Tegen het einde van de Amerikaanse Burgeroorlog sluit Brett Sherwood, een kapitein van de Zuidelijken, zich aan bij een bende huurmoordenaars in Colorado. Sherwood sleept het goudzoekersechtpaar Chris en Lane Waldron mee in zijn problemen. Lane wordt verdacht van een moord, die Sherwood gepleegd heeft.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Dr. Terry

Sgt. Randall

avatar van madmax1

madmax1

Alan Ladd, Lizabeth Scott, Arthur Kennedy en John Ireland prima cast in deze actie rijke western,jammer dat de kleuren en geluid bij mij het wat laten afweten .

Goed gemaakt en eens kijken of hij nog ergens in goede staat is uit te halen,de moeite waard deze te bekijken.

avatar van mr rumson

mr rumson

Red Mountain is een prima western die voor het grootste gedeelte in de buitenlucht afspeelt.

De locatie waar deze western gefilmd ( Redrock New Mexico) is levert mooie plaatjes op.

Minpuntje vind ik wel dat er toch nog aardig wat scenes zijn die zich in een grot afspelen .

Het verhaal is goed te doen en boeiende genoeg om te blijven volgen van begin tot eind.

Ook de acteurs leveren degelijk werk af .

De indianen zagen er dit keer eens een stuk beter uit als vele andere westerns uit die tijd .

Bovendien bieden ze nog eens aardig weerstand en schieten ook nog eens raak .

Dit wil niet altijd het geval zijn bij die oude westerns .

Zo zien de actie scenes er vrij realistisch uit met zo nu en dan een aardige stunt er tussendoor.

Al met al is dit geen western die zich kan rekenen met de toppers of klassiekers uit die tijd.

Maar een mooie subtopper is deze western voor mij wel oftewel een zeven .

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Misschien niet een bijzondere western maar wel eentje die je gemakkelijk meeneemt

met als mooi decor het rode rotsgebergte waaraan uiteraard de titel refereert.

Daar speelt de film zich ook het grootste deel af inclusief in een grot.

Aan het eind gaat 't nog even lekker los met flink wat vuurwapengeweld en wanneer

Alan Ladd uiteraard zou ik zeggen dient af te rekenen met hoofdboef John Ireland met

een fraaie achtervolging te paard.

De acteurs krijgen af en toe ook aardig de ruimte waar ook niks op is aan te merken,

Alan Ladd weer zoals vertrouwd degelijk evenals Lizabeth Scott het niet onaardig

doet, met de beste rollen toch wel van Arthur Kennedy die ik ook bijna altijd goed vindt

presteren en John Ireland.

Maar met ook aardig wat goed in scene gebrachte actie, vooral aan 't einde dus met wat

meer vlam in de pan. Wanneer ook de indianen al schietend een woordje mee mogen

spreken en die zoals reeds gememoreerd hier aardig doel weten te treffen.