• 9.370.166 stemmen

Genre: Avontuur / Fantasy

Geregisseerd door: T.J. Scott

Met onder meer: Ian Bohen, Dean O'Gorman en Chris Conrad

Plot Young Hercules

"Where The Legendary Journeys Begins"

De koppige 17-jarige Hercules merkt dat hij gezegend is met kracht en vermogens die niemand van zijn sterfelijke leeftijdsgenoten bezit. Maar zijn brutale instelling en zijn streken leiden vaak tot meer problemen dan hij aankan. Samen met de nobele en geestdriftige Jason, de sluwe Iolans en de mooie Yvenna, trotseren Hercules en zijn mede-cadetten alle lichamelijke beproevingen waarmee de goden hen bestoken.

avatar van ags50

ags50

Bekijk deze film niet wanneer je het "levensverhaal" volgens de Griekse legenden van Hercules wilt zien. Op zeer luchtige wijze wordt daarmee omgegaan (verkorte versie van de Argonauten ...) en diverse zaken alsmede uitspraken stammen uit onze tijd: o.a. een vorm van bungee-jumping, de uitspraak mini-maaltijden.

Ian Bohen is echter alleszins het aanzien waard, totdat ik in de gaten kreeg waarvoor die bos golvend haar rondom zijn gelaat misschien eigenlijk werd gebruikt: hij heeft me toch een paar uitstaande flappers waarop Pieter van Vollenhoven nog jaloers zou worden.

Enfin, al met al toch een grappig filmpje.