• 9.371.740 stemmen

All You Need Is Me (2016)

Documentaire | 85 minuten / 52 minuten (ingekorte tv-versie)

Genre: Documentaire

Speelduur: 85 minuten / 52 minuten (ingekorte tv-versie)

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Wim van der Aar

Releasedatum: 25 februari 2016

Plot All You Need Is Me

De alom gewaardeerde en bijzonder talentvolle kunstenaar Aad Donker maakt begin jaren 90 razendsnel naam als aanstormend kunstenaar samen met zijn schilderende broers Gijs en Justus. Als onderdeel van het geruchtmakende After Nature collectief krijgen de gebroeders Donker snel voet aan de grond in New York. Als Gijs en Justus terug gaan naar Nederland, blijft Aad achter in New York bij zijn grote liefde Amy. Wanneer Amy een Aad uit elkaar gaan, gaat het snel bergafwaarts met hem. Waanideeën en angsten gaan hem beheersen en hij verliest de greep op de werkelijkheid.

Vanaf 25 februari 2016 in de bioscoop (Cinema Delicatessen)

avatar van des1

des1

Mooie... uh, docu? Van alles komt naar boven. Ten eerste dat je behoorlijk stevig in je schoenen moet staan voor een leven als kunstenaar, en zeker in Amerika. Het kunstenaarsbestaan heeft al die rare mengeling van zelfzuchtig en zoekende. En zeker bij Aad, vandaar al die zelfportretten. Met Aad Donker had ik het gevoel met een knul te maken hebben, gevangen in een volwassen lichaam, getuige ook de puberliefde voor Amy Stone, die gezien haar drugsgebruik ook al niet stevig in het leven moet hebben gestaan. De interviewmomenten met haar, duidelijk ouder ogend, spijtbewust terugblikkend, waren de kers in de docu. Met elkaar hadden ze waarschijnlijk een nog destructiever leven gehad. Werd aangestipt dat Amy's familie Aad als een soort klaploper zag waarschijnlijk. Opmerkelijk des te meer aangezien Amy's vader, Norman Stone, de rijke SF socialite en kunstverzamelaar (o.a. Koons) kan uithangen vanwege een enorm geërfd vermogen. Norman heeft nooit hoeven werken in zijn leven. Wrang zou je zeggen. Nog wranger om te beseffen dat Norman als kunstverzamelaar niets in de schilderijen van Aad zag... Als je kans ziet, ga naar Uitzending Gemist om de docu (relaas in bewegend beeld is een betere benaming) te zien. Aanrader. Want... het gaat ook over de banaliteit van het leven zelf, afgewezen worden, klasseverschil, burgerlijkheid bijna, naieviteit, kunstenaars zonder Sturm Und Drang, Leyenaars in A'dam en erna naar The Big Apple.

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

Ik vond het een levens vehaal wat in deze documentaire werd uitgelicht.

Behoorlijk op afstand blijfen, ik weet niet of dat door de manier van filmen kwam.

Ik vergelijk hem met de geweldige documentaire de regels van mathijs..

Die kwam echt als een trein op mij afstormen.

Hier was het meer een soort droom..