• 9.374.084 stemmen

Hercules (2005)

Avontuur / Drama | 180 minuten (miniserie, 2 delen)

Genre: Avontuur / Drama

Speelduur: 180 minuten (miniserie, 2 delen)

Geregisseerd door: Roger Young

Plot Hercules

Alcmene, prinses van Thebe, wacht op de terugkomst van haar ten strijde getrokken echtgenoot Amphitrion. De wellustige oppergod Zeus vergrijpt zich aan het zedige bruidje en verwekt bij haar een zoon. Deze zoon, de flink uit de kluiten gewassen Hercules, wordt verstoten door zijn moeder, benijd door zijn broer Iphicles en gehaat door Hera, de vrouw van Zeus. Zij richt al haar goddelijke toorn op Hercules omdat hij het levende bewijs is van de ontrouw van haar man. Gelukkig heeft de halfgod Hercules ook medestanders: zijn pleegvader Amphitrion, die verrukt is van het grote potentieel van de jongen; zijn trouwe metgezel Linus, die belooft Hercules' roem te verspreiden; het blinde orakel Tiresias, die Hercules een grootse toekomst voorspelt; de schone nimf Deianeira, die heimelijk verliefd op hem is...en de priesteres Megara, die zijn vrouw wordt.

avatar van EmDee

EmDee

Ik zie dat de regisseur een aantal afleveringen van The Bible heeft gemaakt.

avatar van knipsmurf

knipsmurf

Klasse film

**** sterren

avatar van Julie

Julie

zalige film

(en zalige man:p)

nee hij is echt ongelooflijk mooi

een iets ander verhaal

maar toch

****

avatar van Elendill

Elendill

leuke film... klopt idd niet helemaal met het verhaal.. maar Lotr is ook niet exact met het verhaal duss... geef deze toch goed punt

4sterren

avatar van frodette

frodette

Cool een film met Leelee Sobieski ik ga deze film eens moeten huren als die al beschikbaar is .

avatar van Barfly

Barfly

Een mooi verhaal maar een slechte verfilming.

Acteerprestaties zijn niet al te best, computeranimaties die werkelijk om te lachen zijn af en toe.

Actiescenes zijn bar slecht in beeld gebracht.

avatar van film_kaza

film_kaza

Zeker niet genoeg voor 4. Heeft zo hier en daar wat verrassingen die de film niet beter maakte. Actie was niet goed, maar spanning had die wel. Ik werd ook agressief van die vrouwen, steeds zeuren over hun god en nooit even de tijd om naar hercules te luisteren. Asociale mensen waren zij.

3,5

avatar van Iketes

Iketes

• 1968 berichten

Vrij goede film die zeker goed te pruimen is, echter heeft de film wel te kampen met wat mankementen. Zo komt het geheel erg goedkoop over, mede door bijzonder slechte special effects en computer animaties. Ook de overgang van scènes is vaak slecht gedaan.

Daartegenover staat dan weer een goed verhaal, overtuigende personages etc. Met een speciale vermelding voor het zeer goede eind.

avatar van Beckol

Beckol

Ik ben niet verder gekomen dan het eerste half uur. Mooi gemaakt, maar het verhaal kon mij totaal niet boeien. Uiteraard is dat mijn persoonlijke mening. Als je niks van de griekse mythologie weet, is hij niet te begrijpen

avatar van LuCos

LuCos

Eigenlijk 1 van de films/series over Hercules die goed is gelukt. Behalve dan de special effects inderdaad, als je in 2005 een serie maakt met special effects zorg er dan voor dat ze ook goed lukken. Een leuke rol met Sean Astin, mede daarom had ik deze ook gekocht, en ook omdat ik het een interessant verhaal vond. Nog 1 nadeel was dat sommige scenes te makkelijk zijn gemaakt.

Daarom en 3.5, en zeker niet meer of minder!

avatar van bananenneus

bananenneus

Grappig verhaaltje, niet meesterlijk te noemen.

Acteerprestaties konden in mijn ogen stukker beter.

Maar het genre maakt bij mij veel goed, hier kan ik geen genoeg van krijgen.

3.5 *

avatar van serpico

serpico

Heel erg slecht dit.

De acteerprestaties waren niet om aan te zien (brrr), de 'special effects' deden aan een computerspelletje denken, en de personages zijn ongelooflijk plat en saai.

En de actie die er was, was zeeeeeer slecht. Meer woorden wil ik er niet aan vuil maken.

0,5* voor dit wanproduct.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik heb deze film eens op tv gezien en ik vond hem eerlijk gezegd wel vermakelijk en goed, Paul Telfer doet het vind ik heel goed in de film nou moet ik wel toegeven dat ik hem jammer genoeg niet over de top vond maar leuk cool was hij zeker vind ik!

avatar van Dirigent

Dirigent

Ik vind de disneyfilm ook erg leuk maar deze is ook geweldig inderdaad er wordt hier redelijk goed geacteerd en het is ook wel boeiend om te zien.

avatar van Tarkus

Tarkus

Ik geef het toe, ik heb deze film louter en alleen gekocht omdat Leelee Sobieski hierin meespeelt, en ik een grote fan van haar ben.

Maar ook de film is goed, een mythisch verhaal, genre Lord Of The Rings, dat zeer goed is gebracht en prima geacteerd.

De special effects vallen hier wat tegen en kunnen zeker niet tippen aan die je te zien krijgt in LOTR, maar dat zal ook wel met het budget te maken hebben.

Maar zoals ik al zei, ook Leelee Sobieski doet hierin mee, en wederom stelt ze me niet teleur, behalve haar natuurlijke schoonheid heeft deze dame veel in haar mars en hoop ik nog veel van haar te zien.

Ik heb me in de 3 uur dat deze film bijna duurt weer geen moment verveeld.

Bovendien is dit verhaal geschikt voor jong en oud.

avatar van Resh

Resh

alles was slecht, de acteer prestatie, de verhaallijn, de computeranimatie's,(was echt om te lachen) alleen om de verhaal geef ik 1 punt

avatar van lyn.theresa

lyn.theresa

Ik vind em tot nu toe wel tof leuk om te zien hoe ze die griekse mythes verfilmen. De special effects zijn inderdaad heel lauw, maar ik kan er wel om lachen en wat mij betreft wordt de film daardoor niet minder interessant.

avatar van Carl

Carl

Ik ben inderdaad ook niet te spreken. Slechte special effects maar ook slechte afweking. Valt het niemand op dat er veel te veel groen en blauw in de kleuren zitten? Zoveel rood als er vroeger door technicolor zat, zoveel gren met blauw zit er nu in.

En dan die animaties die door de film heen lopen. Was daar niets beters op te verzinnen?

En het geluid. ....de akoestiek van een telefooncel in weidse landschappen....had dat nou echt niet anders gekund?

1,0

avatar van judgepaddy

judgepaddy

Af en toe haat ik dat principe van me dat ik als ik eenmaal aan een film ben begonnen, ik die ook helemaal uit moet kijken.

Damn, 3 UUR(!) naar de donder.

Een hoop dingen waren onbedoeld grappig. Dus ik heb wel wat gelachen, dat wel. Vooral om dat hert, leek wel Bambi

avatar van marije00

marije00

vette mooie fim

moest de film wel stiekem kijken want hij duurde een beetje lang

avatar van Olivia

Olivia

Oef, erg matig, voor een film die anno 2005 gemaakt is.

Acteerprestaties vond ik dan nog wel gaan, maar zo jammer van de animaties en special effects...Vooral dat hert was echt om te huilen. Ook de achtergronden en landschappen, ik vond het zo zonde want het deed echt afbreuk aan de film. Ook de montage was niet om over naar huis te schrijven, met name de afwikkeling van veel scenes was erg slordig en abrupt gedaan.

Het verhaal was ook redelijk ingewikkeld ook nog, maar dat is weer typisch voor Griekse mythen. Ondanks alles wel een vermakelijke film, redelijk geacteerd, mooie kostuums en ook een paar mooie acteurs...Maar daar is alles mee gezegd.

Had wel meer van gemaakt kunnen worden, met een groter budget wellicht.

avatar van anne J

anne J

De film was op zich erg leuk. Ook is mijn geheugen weer opgefrist rond het Hercules verhaal

Waarom hij toch niet hoger dan 2.5 krijgt? Die special effects en animaties -_-" Dat haalt het wel heel erg naar benden voor mij. Ook lang niet van iedereen waren de acteerprestaties om voor de klappen. De nimf vond ik goed, timothy dalton ook en Hercules en zijn broer als kind waren te pruimen. Hercules zelf groot ging ook nog wel. De rest was gewoon, nou ja, niet goed af en toe.

Verder was ik geboeid door de film en wilde hem zeker helemaal afkijken! Naast de (grote!) minpunten wel een geslaagde verfilming.

avatar van K. Montana

K. Montana

Zeer slechte film de special effects zagen er niet uit ik heb nog nooit z n slechte film gezien. Vooral dat hert zag er niet uit. Het acteerwerk vond ik slecht. Het verhaal kan nog wel maar met zulke special effect en acteerwerk geef ik hem 1 ster.

avatar van Wart

Wart

Ik vond het ook een hele slechte film. De computereffecten waren een ramp. En de rest was een beetje zoetsappigheid en misplaatste actie.

avatar van biosmovie

Disney-versie ''was'' (in z'n tijd gezien) veel beter

avatar van LotusBlossom

LotusBlossom

slechte film,

als zo'n man wordt vermoord door steken in zijn buik door de godinnen/merries of wat het dan ook moge zijn, kun je gewoon DUIDELIJK ZIEN dat hij een kussen op z'n buik heeft.. kan het nog slechter??

slecht geacteerd en een veel té dramatische film naar mijn smaak^^

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Niet veel gezien, maar wat ik heb zag was een prutwerkje met platte personages, een matig uitgewerkt verhaal en lelijke effecten. Serieus, zulke neppe beesten kunnen echt niet voor een film van zo kort geleden.

avatar van donkied

donkied

Alles was matig aan deze serie maar het verhaal blijf ik wel leuk vinden en ik hou sowieso van mythologie. Ik moest alleen wel erg vaak bijna mijn ogen dichtknijipen van afgrijzen over de graphics enzo

avatar van mrron

mrron

Ik hou van mythologie en dit verhaal vond ik ook daardoor zeer boeiend. Ik vind dat ze toch alles erin hebben zitten wat ooit over hem in de films is opgenomen alleen is hij op het einde nog steeds sterfelijk. De bovennatuurlijke kracht van hercules vond ik jammer genoeg aan de veel te lage kant. Dat had meer gemogen! Verder waren er niet zo veel goede special effects en sommige dingen zagen er hierdoor echt nep uit. prik hier doorheen! Dan zul je zien dat dit ondanks dit alles toch een zeer vermakelijke film is.