• 9.371.113 stemmen

Yong Li Ren Zhe (1978)

Actie | 84 minuten

Genre: Actie

Alternatieve titels: Dragon, the Young Master / The Dragon the Young Master / The Deadly Silver Ninja / 勇立忍者

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Godfrey Ho en Shi-hyeon Kim

Met onder meer: Ryong Keo

Gesproken taal: Mandarijn en Koreaans

Plot Yong Li Ren Zhe

"Brace yourself for the most incredible fighting machine ever!"

De vader van Pai Hu-lan is jaren geleden vermoord en nu is Pai klaar om wraak te nemen op degenen die daarvoor verantwoordelijk waren. Na een kleine speurtocht komt hij er uiteindelijk achter dat de gebroeders Ming verantwoordelijk waren, en hij gaat naar hen op zoek.

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Een matige B-film waarin Dragon Lee Bruce Lee redelijk imiteert (de gelaatsuitdrukkingen, handelingen en geluiden; niet het vechten) alleen gaat hij gewoon zo over the top dat het er komisch uit ziet. Leuk om de film een keer gezien te hebben, maar eens nooit meer. Alleen kijkbaar voor liefhebbers van kung fu zoals ondergetekende.

2,0 sterren

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Kung Fu films werden in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw, iedere zondagmiddag als 2e matineevoorstelling vertoond in mij lokale buurtbioscoop. En ik ging er dus regelmatig heen en vervolgens kwamen er in de jaren 80 veel karate films uit op VHS, die we dan konden huren in de lokale videotheken. Ik heb dus vroeger heel veel van dit soort karate films gezien, waaronder dus ook The Deadly Silver Ninja uit 1978. Of ik hem in de bioscoop of destijds gehuurd heb, dat weet ik niet meer. Maar in de vele afgelopen jaren heb ik, toen het nog mocht heb ik als liefhebber van o.a. oude films, ontiegelijk veel oudjes gedownload. En tijdens het struinen op 1 van mijn vele harde schijven kwam ik dus The Deadly Silver Ninja tegen en deze maar eens herzien en dat met genoegen. Beeld was goed, engels gedubd en voldoende actie. Heerlijk al die oudjes uit de oude doos en ik kan tot einde der tijd vooruit met mijn videotheek.