• 9.371.694 stemmen

El Mismo Amor, la Misma Lluvia (1999)

Romantiek / Komedie | 100 minuten

Genre: Romantiek / Komedie

Alternatieve titel: Same Love, Same Rain

Oorsprong: Argentinië / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Juan José Campanella

Met onder meer: Ricardo Darín, Soledad Villamil en Ulises Dumont

Gesproken taal: Spaans

Plot El Mismo Amor, la Misma Lluvia

Wanneer de jonge auteur Jorge de talentvolle actrice Laura ontmoet, is het voor hem meteen duidelijk dat zij de vrouw van zijn leven is. De twee vormen al snel een koppel en hun relatie houdt meer dan twintig jaar stand. Toch heeft Jorge na al die jaren nog steeds moeite om zich te binden. Het onvermijdelijke gebeurt: Jorge en Laura gaan uit elkaar. Jorge raakt hierdoor aan lagerwal, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Wanneer Laura opnieuw opduikt in zijn leven, is er plots weer licht aan het einde van de tunnel...

avatar van arno74

arno74

Ondanks dat Campanella, Darín en Villamil tien jaar later een winning team vormden in topper en oscarwinnaar El Secreto de Sus Ojos (2009) komt dat in deze film minder goed naar voren. Darín en Villamil spelen goed en de chemie komt redelijk goed over, maar het verhaal vond ik te traag en verzadigd om echt indruk te maken. Het verhaal is eenvoudig maar er worden nogal wat bijzaken bijgehaald die het plot vertroebelen en minder boeiend en aantrekkelijk maken.

Je kunt wel zien dat deze film een voorloper is op El Secreto de Sus Ojos, er zijn veel raakvlakken tussen die twee, niet alleen de liefdesrelatie tussen de hoofdrolspelers maar ook de relatie tussen -en nadruk op- liefde en angst.

De film schijnt in Argentinië een groot succes te zijn geweest, misschien omdat het behoorlijk inspeelt op nostalgie, maar zonder diepgaande voorkennis over Argentinië ging dat grotendeels aan mij voorbij. 3 magere sterretjes.