• 9.371.326 stemmen

Geregisseerd door: Antonio Margheriti

Met onder meer: Giancarlo Prete, Antonio Marsina en Luciano Pigozzi

Gesproken taal: Engels, Duits en Italiaans

Plot Tornado

"All the action of RAMBO - Set in the steamy jungles of Vietnam."

Een groene baret schaart zich bij een nieuwe eenheid, waarvan de commandant op z'n minst roekeloos is te noemen. De commandant laat de held arresteren door de militaire politie, maar de jeep wordt overvallen door de Vietcong. De groene baret ontsnapt en gaat op zoek naar zijn commandant.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Waku

Waku

Er kwamen ineens heel veel van dit soort italiaanse pulp

(want meer is het niet) op video uit.

Allemaal hadden ze een ding gemeen, slecht nasynchronisatiewerk, vreselijke goedkope actie en een treurig verhaaltje.

Stomzinnige Rambo clonen.

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Deze film van veteraan Antonio Margheriti (aka Anthony M. Dawson), die ons in de jaren ’80 oa ookThe Last Hunter, Yor, Codename: Wildgeese en Kommando Leopard bracht, is beter dan de verschrikkelijke affiche doet vermoeden.
Het is en blijft natuurlijk een goedkope Italiaanse actiefilm met alle gebreken vandien (zie het bericht van Waku), maar ik heb me wel vermaakt met deze film. Vermaakt is misschien niet echt het goede woord, want dit is niet echt een vrolijke film en een happy end is ook niet voorzien.
Het is ondertussen al te lang geleden dat ik Tornado zag om deze film op een deftige wijze te bespreken en van punten te voorzien, maar wat ik er nog van weet is dat hij beter verdient dan het predicaat Rambo-cloon.

In die tijd, toen dit soort films in alle videotheken gemakkelijk te vinden was (mijn videotheek, LP in Willebroek, had er redelijk wat van liggen), heb ik heel veel van dit Italiaanse spul gezien en er zat werkelijk verschrikkelijk veel troep tussen, zoals Rats en Rush. Maar er zaten ook vermakelijke dingen tussen zoals Atomic Cyborg, Codename: Wildgeese en 2019: After the Fall of New York.
Enkele van die jaren ’80 Italiaanse Exploitatie/Actiefilms , zoals 1990: the Bronx Warriors en z'n vervolg Escape from The Bronx zijn onlangs op DVD uitgebracht, hopelijk volgen er nog.

avatar van ipman-99

ipman-99

"All The Action Of Rambo Set In The Steamy Jungles Of Vietnam." ... " !!!

Fantastische Actie-Exploitation 'chit' !!! Dit is alweer een heerlijke Italiaanse Actiefilm !

Geweldige exploitation film waarin weer de termen a la "Rambo" te voorschijn komen !

Opnieuw is de locatie Vietnam en komt de Vietcong om de hoek om je om zeep te helpen !

De film kent een heerlijke vaart dit in combinatie met een zeer opmerkelijke soundtrack !

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag bekeken op DVD (via Amazon heb ik deze weten te bemachtigen) en moet zeggen dat ik mij hier wel mee heb vermaakt.
Hij was niet geweldig, maar gewoon een leuke actiefilm.

Deze film heeft maar weinig verhaal of aanloop, want hij begint tegelijk met schietpartijen en explosies tussen de Amerikanen en de Vietcong.
Naarmate de film vordert wordt 1 persoon gevangen genomen niet alleen door de Vietcong, maar hij wordt eigenlijk ook achterna gezeten door zijn eigen mannen (De Amerikanen) omdat hij de commandant heeft geslagen.

We zien dan ook achtervolgingen en ook weer schietpartijen, einde was een beetje vaag en ook triest dat hij werd neergeschoten ik had het zo niet gekozen, maar al met al wel mee vermaakt, al zijn er natuurlijk veel meer van dit soort films.