• 9.370.282 stemmen

Der Florentiner Hut (1939)

Komedie | 91 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titels: The Leghorn Hat / De Bruigom in Angst

Oorsprong: Duitsland

Geregisseerd door: Wolfgang Liebeneiner

Met onder meer: Heinz Rühmann, Herti Kirchner en Christl Mardayn

Gesproken taal: Duits

Plot Der Florentiner Hut

De charmante heer Farina was eigenlijk een gezworen vrijgezel, tot de dag dat hij Helene trof. Dan kan het hem ook niet snel genoeg gaan. Maar uitgerekend op de dag van zijn bruiloft treft hem het noodlot: het paard van zijn koets eet bij een elegante dame een dure Florentijnse hoed van het hoofd. De dame is woedend en staat erop nog diezelfde dag een nieuwe hoed te ontvangen. Tussen de feestelijkheden door moet Farina nu op jacht naar de gewenste hoed.

Helene Barbock, seine Braut

Barbock, Helenes Vater

Felix, Diener bei Farina

avatar van Kuck-x

Kuck-x

Een verrassende belevenis, deze vlotte komedie. De opening, waarbij het productieteam wordt geïntroduceerd door een Moritatensänger, is een prachtvondst. De film begint schitterend, met curieuze cameravoering en grappige voice-overs van Rühmann. Jammer dat dat lijntje verderop uit het verhaal verdwijnt, maar het tempo blijft en het acteren buitengewoon grappig. Ik noem met name de scène in het stadshuis, als het gezelschap probeert te trouwen voor de ambtenaar die geboorten registreert. Heerlijke spraakverwarring. Rühmann is soms on-Rühmanns leuk. Echt grote klasse.

avatar van tsjidde

tsjidde

Op zich wel een leuk verhaal, maar ik ken toch betere films van Heinz Rühmann. Wat mij vooral ging irriteren, was dat ze zoveel lopen te schreeuwen in deze film. Maar ja, daar zijn het natuurlijk Duitsers voor.. hehe.