• 9.371.446 stemmen

Oorsprong: Duitsland

Geregisseerd door: Matthias Glasner

Met onder meer: Nicolette Krebitz, Moritz Bleibtreu en Richy Müller

Plot Fandango

Het enig wat Shirley Maus wil is model worden. Ze is erg knap, cool en hip, maar ze is gewoonweg te klein. Lupo is de manager van een nachtclub en is een drugsdealer. Hij is verliefd geworden op Shirley en heeft plannen om met haar te trouwen en een kind te krijgen. Sunny doet alsof hij een blinde DJ is, maar is in werkelijkheid een kleine pokerspeler. Sunny besluit het nachtleven achter zich te laten wanneer hij zijn slag slaat met een pokerspel. Shirley staat echter ineens op zijn stoep en vraagt hem om hulp. Zij en Lupo hebben het aan de stok gekregen met de Duke.

avatar van Boenga

Boenga

Muizen in huis ? 's Nachts last van muggen aan je bed ? Dreiging van inbrekers ?

Speel Fandango op je tv-scherm af,en niets of niemand komt je woning nog binnen.

Totaal niet boeiend verhaal over een paar extravagante personages in een extravagante wereld van nachtleven.

Irritant: af en toe een behoorlijke portie agressie en over the top-geweld. Het is te zeggen: ik hoop dat het over the top getoond wordt. Als dit soort toestanden in de wereld van de discotheken de normale gang van zaken zou zijn, dan... dan... tja... ben ik blij dat ik daar nooit ben binnen geweest, en zou ik er mijn twijfels over hebben of dit deel van de wereld zo beschaafd is als we zelf denken.

Moritz Bleibtreu: prima acteur, ik zie hem heel graag bezig, o.a. een poos geleden in Soul Kitchen (2009). Hij voorkomt de 0,5*

Duitse films zijn (net als veel andere Europese) eerder zeldzaam op dvd met NL ondertitels. En als ik er dan toch eens een te pakken krijgen... is dat nog zo 'n flutfilm... *§#!()µ=#* toch...