Safety First: The Movie (2015)
Alternatieve titel: Safety First
België
Komedie
90 minuten
geregisseerd door Tim Van Aelst
met Matteo Simoni, Ben Segers en Bruno Vanden Broucke
Bewakingsagenten Dirk Porrez, Simon ‘Smos’ Vos, Luc Turlinckx en Ingrid Porrez slepen de job van hun leven in de wacht. Ze mogen de V.I.P. van een van de grootste muziekfestivals ter wereld bewaken: het beroemde Tomorrowland. Daar doet Luc een schokkende ontdekking die de gehele vriendschap in gevaar brengt. Als dat maar goed komt.
Trailer
Links
Zoek naar deze film op dvd/blu-ray op AmazonIMDb (5,8 / 844)trailer (YouTube, ondertiteld)Google Play: € 8,99 / huur € 2,99

Komedie? Ik heb niet 1 keer moeten lachen.
Nog een 0,5 gegeven omdat er af en toe nog eens wat leuke muziek te horen was.
Nu goed; ieder zijn ding he maar dit is alvast niets voor mij. Moet één vd slechts Vlaamse films in jaren zijn die ik gezien heb.
Safety first is tim van aelst zijn beste creatie vind ik en zou niet slecht zijn moest de man nog een derde seizoen ophoesten.
3,5

Beter dan de serie !!! Emoji 'Safety First: The Movie' is een leuke
komedie geworden van regisseur Tim Van Aelst. Ik blijf het zeggen, de
serie was in mijn ogen niet om te zeggen dat ik er de grootste fan van was.
Deze film speelt het grootser en slimmer, waardoor ik wel kan zeggen dat er
voldoende entertainment aanwezig was om de boel te vermaken.
Het hele liefdesverhaal draagt daar uiteraard toe bij. Onze vrienden worden
omringd door heel wat bekende namen, waaronder Tom Van Dijck
en Tom Waes. Die laatste heeft trouwens mee zijn stempel (kaka) gedrukt voor de grappigste
scène van de film, namelijk als Tom Was op het toilet zit

De muziek waaronder de DJ hit van Smos was aardig om horen, en wanneer hij dan
zijn song wil voorstellen aan Dimitri Vegas; is het helemaal strijk gaan

Luchtige hersenloze komedie die ik ondanks de serie toch een kans gaf, en
iedereen verdient een tweede kans, dat mag bij deze wel duidelijk zijn

P.S Het sfeertje op en rond Tommorrowland was zeker en vast geslaagd.
3.5/5
Afschuwelijk was het. Arm Vlaanderen.
Komedie? Ik heb niet 1 keer moeten lachen.
Nog een 0,5 gegeven omdat er af en toe nog eens wat leuke muziek te horen was.
Couldn't agree more...
Als men al niet zo'n grote fan was van de serie, dan moet je deze zeker links laten liggen... Toch maar uitgekeken omdat vrouwlief wel fan was van Safety First...
De reeks nooit gezien, ik kende de personages enkel van een bioscoop-trailertje waarin verteld werd GSM uit te zetten (en dergelijke), dus redelijk blind ingegaan. Op zich geen probleem, is er duidelijk wat historie maar het gaat hier over zulke grote clichés (zowel personages als onderlinge relaties) dat je geen vijf minuten nodig hebt om in te pikken.
Eerste half uur was nog wel redelijk. Het verhaaltje is dan nog niet echt van start gegaan en de film schokt eigenlijk van sketch naar sketch. Niet echt ideaal voor een speelfilm, maar af en toe zitten er wel een paar grappige stukjes in dus voor een comedy zeker niet onoverkomelijk.
Maar wanneer het homoplotje zich begint te ontvouwen kreeg ik zowaar bijna plaatsvervangende schaamte. Dat deel van de film lijkt wel op bejaarden gericht, en dan die deelverzameling die het nog steeds wat lastig heeft met aanvaarden van mannen die op mannen vallen. Genant hoe dat in beeld gebracht wordt/gespeeld wordt/verloopt.
Dat die doelgroep allicht belangrijk was voor de omzet blijkt verder ook wel uit de muziekkeuze ... ik stond ervan versteld hoe men het heeft klaargespeeld een hele film op Tomorrowland te vestigen zonder maar iets van wat op dance lijkt in de film te vermengen. Of het moest het nummertje tijdens de eindscene zijn, maar wtf was dat ... Dat zo'n festival zich daarvoor uitleent.
Eerste half uur was af en toe nog lollig, halverwege begon het wat vervelend te worden, laatste half uur is regelmatig cringeworthy. Dat ze zoiets anno 2016 nog durven maken.
Nochtans met een gastrol voor één van de beste acteurs van Vlaanderen (voor mij toch): Tom Van Dyck. Bovenop de vaste cast die ik ook stuk voor stuk sterk vind. Zeker Ben Segers ligt mij in humoristische rollen.
De serie vind ik nog wel oké, ook al is het intussen jaren geleden dat ik die gevolgd heb. Een verfilming had voor mij dan weer niet gehoeven, en blijkt ook dat die effectief een stuk minder is dan de serie. Sowieso moet er in dit soort verfilmingen een deel verhaal erbij getrokken worden dat dusdanig gerekt en als opvulsel aanvoelt. The Movie duurt maar anderhalf uur, maar dat was voor mij toch lang genoeg. Met een riedeltje over iedereen aanvaarden en uit de kast durven komen etc. is men immers ook in brave wateren blijven varen.
2,5