• 9.370.166 stemmen

Alternatieve titel: Lover's Prayer

Geregisseerd door: Reverge Anselmo

Met onder meer: Kirsten Dunst, Julie Walters en Geraldine James

Plot All Forgotten

De jonge Vladimir wordt verliefd op zijn buurmeisje, de knappe prinses Zinaida. Vladimir wordt uitgenodigd op een van de nachtelijke feestjes en wordt geconfronteerd met haar ware aard en raakt verwikkeld in een gecompliceerde vriendschap. De jong prinses ziet in dat ze haar jongste aanbidder zal kwetsen en probeert hem daarvoor te behoeden.

avatar van Leviwosc

Leviwosc

Een bijzonder trage film, met enkele zeer irritante scenes die haast infantiel aandoen! Het betreft een film met een flinterdun verhaal dat veel te lang duurt, maar eveneens ridicuul van opzet is. De cast was eveneens om te huilen.

Een korte samenvatting van het verhaal. De jonge Vladimir, zoon van gefortuneerde ouders, merkt tijdens de fazantenjacht in het bos de mooie Zinaida op, zij is zijn nieuwe buurmeisje, hij is direct betoverd door haar verschijning. Naar men zegt is Zinaida een prinses, echter haar moeder is geen vorstin en zij lijden onder financiële problemen. Doch wordt Zinaida door verschillende hoge heren aanbeden, deze doen gedurende nachtelijke feestjes bij haar thuis alles om haar te plezieren, de ene vernedering na de andere en dit alles onder het mom dat een heer een dame behoort te dienen. Zij spelen spelletjes, trekken lootjes en hopen vervolgens haar hand te mogen kussen; volwassen mannen, welke een eerbiedwaardige positie in de maatschappij hebben, laten zich meeslepen in deze onzinkermis. Deze heren zien Vladimir als een zoveelste concurrent, maar al spoedig is hij vaste gast en doet eveneens mee aan de ridicule grillen van Zinaida. Zinaida houdt alle mannen aan het lijntje, zo maakt zij van Vladimir haar page, een inhoudsloze aanstelling. Uiteindelijk komt Vladimir tot de ontdekking dat Zinaida met geen van de heren, noch met hem een relatie wil; sterker nog, zij heeft al een verhouding en wel met zijn eigen vader. Deze heeft er onder andere voor gezorgd dat er een eind kwam aan de financiële problemen van de prinses en haar moeder; doch zijn echtgenote (Vladimirs moeder) komt tot de ontdekking dat er een zeker geldbedrag is geschonken aan de 'buren'. Direct vertrekt de familie naar Moskou, ver weg van Zinaida. Niet veel later blijkt dat ook Zinaida en haar moeder in Moskou zijn, niet veel later komt hier Vladimirs vader te overlijden. Dan blijkt dat Zinaida zwanger is en dat haar ongeboren kind in een stuipligging lag en levenloos ter wereld is gekomen; door hevig bloedverlies heeft ook Zinaida niet lang meer te leven. Zij smeekt Vladimir nimmer te spreken over de affaire die zij had met zijn vader en vervolgens smeekt zij om genade Gods, waarna zij komt te overlijden.

Heel kort samengevat: Vladimir wordt verliefd op zijn buurmeisje, maar zijn vader heeft een geheime affaire met haar.

Dit is dan het gruwelijke geheim, waar men over spreekt op de cover van de dvd-hoes. Even hoopte ik nog op een mooie plotwending, waardoor de hele film een pareltje zou blijken te zijn. Dat er diverse aanwijzingen in de lange aanloop tot de onthulling van het geheim, al een tipje van de sluier hadden opgelicht die niet iedereen zou zijn opgevallen. Maar mijn hoop was ijdel, het bleek slechts een ordinaire affaire te zijn, het zoveelste verhaaltje over een affaire; een typisch 13 in één dozijn verhaaltje. Deze film die zichzelf veel te serieus neemt, veel te pretentieus is, blijkt nog minder inhoud te hebben dan de gemiddelde verhaallijn in een soapserie.

De film was saai, had nauwelijks inhoud, kwam veel te laat pas op gang, duurde veel te lang en was op sommige momenten gewoon tenenkrommend irritant! Ridicuul en infantiel waren de conversaties en ik leed hierdoor aan plaatsvervangende schaamte. Wat is deze film een ongelooflijke tegenvaller, wat een verkwisting van geld, wat een ongelooflijke draak! Deze film wil ik niet eens in mijn collectie hebben en zal dan ook weer spoedig worden meegegeven aan kennissen die met nog andere rotzooi op de rommelmarkt staan met een kraam.

Voor dit walgelijke en inhoudsloze prul geef ik een 0,5 en zelfs dat beschouw ik eigenlijk nog als te veel!

avatar van Mrs. Donut

Mrs. Donut

€1,50 heb ik voor deze film gegeven, ik dacht: "misschien is het wel een aardige film, een beetje mysterieus misschien." Ik had echter moeite om wakker te blijven, wat een prul zeg. Ook mijn film gaat net als die van mijn voorganger mee naar de rommelmarkt.

avatar van A-neet

A-neet

ik ben zeer onder de indruk over hoe weinig verhaal je in 106 minuten film kunt stoppen. zelf hou ik erg van (trage) kostuum drama's, maar deze film doet zijn genre eer aan. een groot DRAMA!

na een half uur dacht ik... gebeurt er nog wat?

na een uur dacht ik heb ik iets gemist? dat ik het gewoon niet volg?

na een uur en een kwartier dacht ik...ben ik zo dom dat ik de verhaallijn er gewoon niet uit kan filteren?

en na 105 minuten dacht ik... nou: ze hebben nog een minuut om er nog wat van te maken...

maar helaas...

zeer saai, en áls er al ''iets'' dreigde te gebeuren werd het ineens afgekapt naar de volgende scene.

één grote dikke GAAP!

avatar van Weertenaar

Weertenaar

En weer zo'n schitterende prent voor in de 1 euro bak: 1.00
Op zich ook een hele kunst, een verzameling rommel bij elkaar in een uitzoekbak neerpleuren en cashen maar. Voor zover er uberhaupt nog wat wordt verdiend op die ene euro, de logistieke rompslomp van die hele bende kost volgens mij al meer, maar dat terzijde. Soms dan vind je eens het geluk een zeer aardige prent uit deze 'grabbelbak' te hebben gevonden, maar dat geldt slechts voor 1 van de 10 films (dat is mijn gemiddelde althans, zo om en nabij). Lovers Prayer hoort bij die andere negen, en dat verbaasde me vooraf eigenlijk al niets. Van het stukje tekst op de cover werd ik warm noch koud, en stond het enige miniscule stukje verborgen verhaal al min of meer op de cover vermeld....

Want dat is toch wel een ding waarbij ik me naadloos aansluit bij de voorgaande reacties. De inhoud van het verhaal is werkelijk om te janken. De vader bleek de minnaar te zijn waardoor het 'prinsesje' onbereikbaar was voor al haar andere minnaars. En daar is dan ook alles meegezegd. In dat licht bezien vind ik het onvoorstelbaar knap hoe men 100 minuten film heeft weten te vullen om enkel deze 'plottwist' in het script neer te zetten... Daarbij is de als dramatisch bedoelde film eigenlijk helemaal niet zo dramatisch, in 'genre-taal' gesproken dan. Vanaf de allereerste minuut overheerst het gevoel dat Zinaida onbereikbaar is voor Vladimir, en dat gevoel word vrijwel geen moment weggenomen. Vladimir zit er zelfs niet mee dat zijn 'grote' liefde al 'bezet' is, notabene door zijn eigen vader!!!!! Verder vroeg ik me meerdere malen af wat het subplotje met Denis nou voor doel voor ogen had..... Dit is typisch zo'n gevalletje: Tja, wat moet ik hier nu eigenlijk mee....

Dat het acteren in 1-euro films over het algemeen van een werkelijk dramatisch niveau is dat wist ik al een tijdje, maar met deze film moet ik deze grens toch weer een stukje verder naar beneden bij stellen. Werkelijk niemand, maar ook helemaal niemand laat iets zien wat op acteren lijkt, al doet Nick Stahl nog zo zijn best. Het acteren verzuipt letterlijk in de zwaar overdreven mate waarin deze film zich serieus neemt. laat me raden, zonder vooraf op imdb te hebben gekeken: aan alles straalt af dat dit de eerste film is van regisseur Anselmo (en waarschijnlijk ook de laatste). Hij probeert het allemaal uitermate serieus neer te zetten, maar het is haast lachwekkend op welke manier hij dat tracht te doen. Daarbij zijn de dialogen van een ontluisterend zwak niveau, om over enige vorm van 'chemie' tussen de hoofdrolspelers maar te zwijgen.

Hoe realistisch kun je een film nog noemen als een handjevol mannen de meest rare dingen doen om Zinaida voor zich te winnen? Die overigens allen in hun blindheid niet beseffen dat zei geen van allen wil hebben, maar enkel en alleen van alle aandacht geniet. Verder zou ik niet weten hoe Zinaida en de vader van Vladimir elkaar steeds hebben ontmoet voor hun 'geheime' relatie, want naar mijn idee was daar nooit de kans voor aangezien de moeders van zowel Vladimir en Zinaida vrijwel elk moment van de dag thuis zijn, en zei respectievelijk hun man en dochter toch wel redelijk onder de duim hadden. Maar goed... Buiten dit al is het verhaal op zich nog best realistisch neergezet, maar de schoonheidsprijs verdient het geen moment.

Zowaar moet ik bekennen dat er toch nog wel een paar kleine fragmenten in de film zaten die best heel behoorlijk in beeld werden gebracht. Echter is het buiten die paar scenes om huilen met de pet op. Het camerawerk is over het algemeen niet om aan te zien, lijkt Anselmo hierin maar een of twee verschillende camerastandpunten te hanteren, en zijn enkele technieken zo ongelofelijk achterhaalt dat van een eigen stijl totaal geen sprake is. Verder is de stunt (jajajaja, een stunt in de film, wat een wonder!!) wanneer Vladimir uit de boom springt een van de zeldzame momenten dat er 'iets' gebeurd, maar hoe dit vervolgens is uitgewerkt lijkt werkelijk helemaal nergens naar. Het is toch al gauw een sprong die naar de tien meter toe gaat, maar wonderwel breekt hij niets.... Verder is de montage van een onthutsend zwak niveau, en wil ik het niet eens meer hebben over de muziek in deze prent.

Slechts tien stemmen (met mijn stem erbij) zijn er uitgebracht op deze film, maar als ik zie dat er een twee, enkele twee-en-een-halven, een drie en zelfs een vijf (!) zijn uitgedeeld dan zou ik toch wel eens willen horen hoe mensen nu aan zo'n cijfer komen. Zelfs als je een grote fan van dit genre bent dan heeft deze film werkelijk helemaal niets, maar dan ook echt helemaal niets te bieden. Het verhaal is nog dunner dan dat van een velletje papier, het acteren is van een welhaast troosteloos niveau, is het onbegrijpelijk dat men 100 minuten met niets anders dan 'lucht' heeft weten te vullen en stelt de film cinematografisch ook helemaal niets voor. Enkel op het onderdeel realisme kom ik nog tot een paar punten, maar daar houd het dan ook echt mee op. Het ergste is eigenlijk nog wel dat Anselmo zichtbaar zeer veel tijd en energie in zijn filmpje heeft gestopt, maar deze serieuze benadering van de film juist volledig verkeerd is uitgepakt. Het zal mij benieuwen wat de volgende 1-euro-bak-film zal opleveren, voor nu blijft het bij een: 1.00 (0.90).